Početna Prijedorski region Učenici završnih razreda osnovih škola u posjeti Cromex-u

Učenici završnih razreda osnovih škola u posjeti Cromex-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici devetih razreda iz nekoliko prijedorskih osnovnih školi danas su bili gosti  preduzeća za obradu metala ”Cromex”. Cilj njihove posjete bio je upoznavanje sa zanatima metalske struke pred upis u srednju školu.

U prvoj grupi od 50-tak učenika bili su osnovci iz Kozarca i Trnopolja. Nebojša Dragičević nastavnik iz Kozarca rekao nam je da su proteklih dana njihovi učenici, koji završavaju osnovno školovanje upoznati o tome koja sve zanimanja mogu upisati u srednjim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cromex2 1024x683 - Učenici završnih razreda osnovih škola u posjeti Cromex-u

-Proteklih dana obišli smo srednje škole i saznali koja su zanimanja na raspolaganju, a danas evo imamo priliku da se na praktičnom primjeru uvjerimo kako to izgledaju radna mjesta u metalskoj struci- kazao je Dragičević.

Enes Pehlić direktor ”Cromex-a” pohvalio je inicijativu obilaska preduzeća od strane učenika osnovnih škola koji bi za nekoliko dana trebali da se odluče šta će im biti životni poziv.

enes pelhić 1024x683 - Učenici završnih razreda osnovih škola u posjeti Cromex-u

Djelatnosti Cromex-a obuhvataju lasersko rezanje najnovijom Fiber Laser tehnologijom, savijanje limova i cijevi, 3D savijanje cijevi, praškasto farbanje, CO2 i argonsko varenje, planiranje, razvoj, montaža i provjera metalnih konstrukcija, inox ograda i ostalih proizvoda od inoxa.

Prijedor24.com

 

cera - Učenici završnih razreda osnovih škola u posjeti Cromex-u