Početna Prijedorski region UČENICI S KOSMETA KONCERTOM ZAHVALILI NA GOSTOPRIMSTVU

UČENICI S KOSMETA KONCERTOM ZAHVALILI NA GOSTOPRIMSTVU

Učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice održali su večeras koncert na gradskom trgu u znak zahvalnosti građanima Prijedora na srdačnom dočeku i gostoprimstvu. Odluka o koncertu donesena je juče, sasvim spontano, rekla je Nikolija Bogdanović, nastavnica muzičke kulture iz ove osnovne škole.

“Cjelokupan projekat ‘Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske’ za nas je od izuzetnog značaja. Ovdašnji ljudi su toliko gostoljubivi i prijatni, da ne mogu opisati kako se osjećam tokom boravka u Prijedoru. Inače sam prvi put u Republici Srpskoj i oduševljena sam cjelokupnom organizacijom”, rekla je Bogdanovićeva.

Kod svojih vršnjaka iz Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Prijedora, boravi 45 osnovaca iz Kosovske Kamenice. Direktor prijedorske škole, Sanja Munjiza, rekla je da su po četvrti put domaćini djeci s Kosmeta.

“Učenici su danas bili u Donjoj Gradini, obišli su i Manastir Moštanicu, a sutra je planiran izlet na Kozaru. I ovaj put smo se potrudili da dočekamo goste onako kako to Prijedor zna”, rekla je Munjiza.

Podsjetimo, pored đaka iz Kosovske Kamenice, u sedmodnevnoj posjeti Prijedoru boravi 25 štićenika Centra “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, kojima je domaćin Centar “Sunce”. Učenici se u subotu vraćaju na Kosovo i Metohiju.

kozarski.com