Učenici Osnovne škole “Petar Kočić” obradovali su danas štićenike Doma za lica sa invaliditetom Prijedor. Kako bi im uljepšali predstojeće praznike uručili su im paketiće. Slatkiše su prikupili preko Savjeta učenika ove škole, u okviru akcije “Jedno dijete, jedan slatkiš”.

“Organizovali smo humanu akciju “Jedno dijete, jedan slatkiš” u kojoj su učestvovali skoro svi učenici naše škole. Prikupili smo slatkiše i paketiće kako bi im uljepšali predstojeće praznike”, rekla je Marija Bradić, predstavnik Savjeta učenika OŠ “Petar Kočić”.

U Domu za lica sa invaliditetom Prijedor nisu krili oduševljenje povodom ove posjete. Ponosni su na svoje komšije, učenike Osnovne škole “Petar Kočić” i uručili im zahvalnicu.

“Želim da se zahvalim našim drugarima iz Osnovne škole “Petar Kočić” i njihovim nastavnicima koji ih od malih nogu uče o empatiji i najljepšoj ljudskoj vrlini, da pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Šta ima ljepše od izmamljenog osmijeha naših štićenika”, rekao je Nikola Vujasinović, vršilac dužnosti direktora Doma za lica sa invaliditetom Prijedor.

U Domu za lica sa invaliditom u Prijedoru smješteno je 178 korisnika iz BiH, Crne Gore i Hrvatske.

K.V.