Početna Crna hronika Ubio suprugu sjekirom, sad se kaje: “Svaki dan mi je teže”

Ubio suprugu sjekirom, sad se kaje: “Svaki dan mi je teže”

Šipovljanin Dragan Trkulja koji je osumnjičen za ubistvo supruge Snežane (57) koju je krajem maja ubio sjekirom i nožem rekao je da se kaje zbog zločina i da mu to svaki dan pada sve teže.

Kako pišu „Nezavisne“, on je svoje kajanje iskazao tokom ročišta za produženje pritvora o čemu će do sutra odlučiti vijeće banjalučkog Okružnog suda, jer mu sutra ističe pritvor.

Okružno tužilaštvo Banja Luka za Trkulju je zatražilo mjeru produženja pritvora za dva mjeseca, a u tom periodu tužilaštvo bi trebalo okončati istragu i podići optužnicu protiv osumnjičenog.

Kako je najavio tužilac Miroslav Kotur ostalo je da se urade DNK vještačenja.

– Produženje pritvora tražimo zbog bojazni da bi puštanje dovelo do remćenja reda i mira s obzirom na način izvršenja krivicnog djela i njegovu težinu – rekao je tužilac.
Uznemirujući snimak pokušaja ubistva u Prnjavoru: Sjekirom krenuo na mladića pa završio u bolnici

Tome se protivio Željko Bubić, Trkuljin advokat koji tvrdi da za produženje pritvora nema osnova. Bubić smatra i da je pogrešno utvrđena pravna kvalifikacija jer se, kako smatra, u ovom slučaju ne radi o teškom ubistvu već o teškoj tjelesnoj povredi sa smrtnom posljedicom.

Zločin se desio 30. maja oko 6:35 sati u njihovoj kući u šipovačkom naselju Sarići.

Obdukcijom tijela Snežane Trkulja utvrđeno je da je umrla usljed višesturkih udaraca po glavi, a osim toga pronađena je i rana na grudima, najvjerovatnije od noža.

Za ubistvo je osumnjičen njen muž Dragan koji je godinama imao zdravstvenih problema.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon ubistva osumnjičeni je skinuo sa sebe krvavu odjeću te otišao u kafić da popije kafu u blizini policijske stanice nakon čega se sam prijavio policiji u Šipovu