Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žarko Zorić (39) priznao je krivicu u Okružnom sudu u Prijedoru za svirepo ubistvo svoje djevojke Nede Milojević (44), potvrđeno je za Una TV.

Zorić je sve navode optužnice priznao na glavnom pretresu i tako se odrekao prava na suđenje. Sudsko vijeće je prihvatilo njegove priznanje i izricanje presude je zakazano za petak.

Osim za teško ubistvo na svirep i podmukao način, za koje prijeti i doživotni zatvor, Zorić se tereti i za izazivanje opšte opasnosti, jer je otvorenim plamenom zapalio stan Milojevićeve, prenosi Una.

U optužnici se navodi da je 20. januara oko devet sati prvo došlo do verbalnog sukoba između Zorića i Nede Milojević sa kojom je živio u stanu u Prijedoru.

On je fizički napao oštećenu u kuhinji, a u namjeri da je ubije, uzeo je kuhinjski nož, te više puta je ubo oštećenu, koja se pokušala zaštititi rukama, u predjelu glave, vrata i ruku, nanoseći joj na ovaj način ubodne i ubodno rezne rane u predjelu potiljka, desnog obraza, donjeg dijela vrata, kažiprsta i srednjeg prsta desne šake, koja je uslijed navedenih povreda pala na ležaj koji se nalazio u kuhinji.

– Dok je oštećena ležala na ležaju, dajući znake života i trpeći intezivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u svojoj namjeri da oštećenu ubije i spriječi da eventualno pozove pomoć, uzeo je truleks krpu i istu ugurao oštećenoj u grlo dok je ista bespomoćno ležala, svjestan činjenice da će oštećena na ovaj način trpiti bolove i patnje, uslijed čega je došlo do nasilnog mehaničkog ugušenja oštećene Milojevićeve i smrtnog ishoda – navodi se u optužnici.

Zorić je zatim prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela, svjestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao.

– Nakon toga je napustio stan i otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u UO Bolero gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću, dok se nakon njegovog izlaska iz stana požar proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju, uslijed čijeg sagorjevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije – pisalo je u optužnici.

Faktor/Una