Početna BiH Ubili starca i izvadili mu ZLATNE ZUBE

Ubili starca i izvadili mu ZLATNE ZUBE

Svjedočenjem trojice policajaca Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Robertu Bačiću i Emini Hal, optuženima za monstruozno ubistvo Fazlije Hrustića (77) koje se dogodilo u sarajevskom naselju Stup u novembru 2017. godine.

Inspektor Elvir Kujović kazao je da su po dolasku na mjesto ubistva ulazna vrata bila razvaljena dok je brava bila u zaključanom položaju.

– Sin preminulog rekao da iz kuće nedostaju pištolj, nakit i nešto novca, kao i da nema njegove proteze sa zlatnim zubima koja je bila vrijedna oko 2.000 KM. Kazao je da su u kući živjeli i Emina i Bačić ali nih tu nije bilo – ispričao je Kujović.

Emina je dan nakon pronalaska leša došla do sina preminulog Fazlije te mu je priznala da njegov otac nije umro, već da ga je ubio Robert.

– Ispričala kako je starca Robert najprije omamio stavljajući mu tablete u vino koje je pio. Potom su opljačkali starca i njegove zlatne zube prodali na Baščaršiji. Ona je policiji i pokazala u kojoj su zlatari zubi prodati ali oni u pretresima nisu pronađeni – rekao je Kujović.

(Blic)

Dental Studio Prijedor