Početna Vijesti Ubila psa pred djetetom i ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Novim komentarom poslala JEZIVU...

Ubila psa pred djetetom i ZAPALILA DRUŠTVENE MREŽE: Novim komentarom poslala JEZIVU PORUKU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Ane L, medicinske radnice iz Kozarske Dubice, koja je u nedjelju, pred očima vlastitog djeteta, ubila psa, izazvao je ogroman broj komentara na društvenim mrežama.

Očigledno ne shvatajući težinu učinjenog, u početku se i ona uključivala u rasprave, pa je čak u jednom trenutku napala svoje sugrađane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom se čuju osude ovog nehumanog postupka, ali bilo je i riječi opravdanja.

Posebnu pažnju privukao je komentar kojim je ovaj postupak upoređen sa ubijanjem životinja iz potrebe za hranom.

– Da li branite i druge životinje kao što branite tog nesretnog psa? Razumijem da ga branite po difoltu, jer je to danas moderno. Da li vi ili vaša porodica učestvuje u ubijanju životinja? Da li uživate u tome – pita jedan korisnik Fejsbuka.

To je tek izazvalo lavinu, pogotovo ženskog čitalačkog dijela.

– Ubije čovjek u samoodbrani i čovjeka, pa to nije baš isto kao kad ubije iz čistog sadizma – bio je jedan od odgovora.

Uslijedila je i konstatacija koliko je Ana L. razmišljala o dobrobiti svog djeteta, kad ga vodi da gleda te prizore.

Drugi su ocijenili da je užasan čin namjerno izveden pred djetetom, iako se to moglo uraditi na “milion i jedan drugi način”.

Nije se dugo čekalo ni na odgovor na opasku da su psi “krivi” za mnoge napade na ljude.

– Zanemarivanje rađa agresiju. Namjerno povlačim paralelu između djece i pasa; naučno je dokazano da je pseći mentalni sklop na nivou trogodišnjeg do petogodišnjeg djeteta – ocijenila je jedna Beograđanka.

Dotakli su se i čudnog savjeta iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Administrativne službe Kozarska Dubica, kojoj se porodica Ane L. obratila u strahu za bezbjednost djeteta.

– Do iznalaženja rješenja za opisani problem, i sa Vaše i sa naše strane u dogledno vrijeme, molimo da preduzmete potrebne preventivne mjere zaštite svog maloljetnog djeteta, kao što su to činili generacijama naši roditelji – stoji u dopisu.

Ima i konkretnih prijedloga.

– Osuđujem ovo djelo. Isto kao što osuđujem bilo koje djelo uzimanja pravde u svoje ruke. Osuđujem i nepoštovanje zakona o vlasničkim psima – komentar je još jedne žene iz Beograda, čime se još jednom pokazalo da isti problem ne postoji samo u BiH.

– Što je jača osuda društva, to će se više ubice životinja zamisliti prije nego sljedeći put odrežu šape ili rep, stavljaju petarde u anus i tako dalje. Jer, vjerovali ili ne, oni to ne rade jer mrze životinje, oni to rade zbog aplauza ljudi, upravo ovakvih koji to odobravaju – smatra jedna Banjalučanka.

U svemu tome, skoro neprimjetno je prošla prepiska Ane L. sa čovjekom koji odobrava njen postupak i koji joj predlaže radikalniji pristup!

Ana L. iz Kozarske Dubice, po struci osoba kod koje bi trebao da posebno bude razvijen osjećaj za humanost, u međuvremenu je zaključala profil na Fejsbuku.

Srpska Info