Početna Crna hronika Ubijen iz rafalne paljbe: Podignuta optužnica za ubistvo Slaviše Krunića

Ubijen iz rafalne paljbe: Podignuta optužnica za ubistvo Slaviše Krunića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benedi Đukanović zvani Bendžo (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajić (35) iz Banjaluke optuženi su za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića.

Optužnicu protiv njih podiglo je Republičko tužilaštvo i uputilo je Okružnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje. Đukanovića i Baldu tužilaštvo tereti da su od početka 2019. godine do 22. aprila na području opštine Laktaši, zajedno sa pokojnim Željkom Kovačevićem, na osnovu dogovora organizovali zločin i usmrtili Krunića i Pavlovića u blizini Krunićeve porodične kuće u Glamočanima kod Laktaša.

Republičko tužilaštvo navodi da su osumnjičeni žrtvu čekali i iz automatskih pušaka osuli raalnu paljbu na vozilo u kojem je bio Krunić kada je ono usporilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prilikom u razmjeni vatre stradao je Kovačević, a ranjen vozač Goran Ilić. Gajića, koji je bio radnik „Sektor Skjuriti” i angažovan kao lično obezbjeđenje Krunićeve supruge i djece terete za pomaganje u izvršenju krivičnog djela.

– Istragom je utvrđeno da je Gajić informacije koje su mu bile poznate i dostupne, a tiču se kretanja i navika oštećenog Krunića, u više navrata, putem telefona ili u neposrednim kontaktima saopštavao Kovačeviću. Gajić je znao da će Krunić biti ubijen, a Kovačević mu je za pružene informacije obećao oprostiti novčani dug koji je imao prema njemu – saopšteno je iz Republičkog tužilaštva.

glassrpske.com

ASHA prodaja vozila