Početna Crna hronika UBIJEN BEJZBOL PALICOM Tužilaštvo traži produženje pritvora jatacima ubice Mihajla Stupara Šmita

UBIJEN BEJZBOL PALICOM Tužilaštvo traži produženje pritvora jatacima ubice Mihajla Stupara Šmita

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zatražilo je produženje pritvora Bojanu Savanoviću i Gojku Šobotu, koje terete da su pomogli odbjeglom Marku Momiću nakon ubistva Mihajla Stupara zvanog Šmit u Prijedoru.

Pritvor je zatražen za još dva mjeseca zbog uticaja na svjedoke i uništavanja dokaza, a konačnu odluku donijeće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Mihajlo Stupar Šmit ubijen je 11. marta ove godine, a njegovo beživotno tijelo pronašli su lokalni ribari pored rijeke Sane u mjestu Raškovac kod Prijedora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obdukcijom je utvrđeno da je Stupar umro nasilnom smrću i da je krvnički izudaran bejzbol palicom i nogama po glavi nakon čega je nastupila trenutna smrt.

Obdukcija Stupara potvrdila je da je žrtvi bio prelomljen vrat.

– Osim palicom, žrtva je udarena i nogom u glavu – dodao je izvor iz istrage.

Marko Momić koji je označen kao direktni počinilac ubistva pobjegao je u Srbiju i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Tokom istrage pronađen je i automobil kojim je najvjerovatnije pregažen Stupar.

Osumnjičeni za ubistvo Marko Momić odranije je poznat policiji, a ubistvo je, kako je ranije otkrio izvor, počinio u vrijeme kada se nalazio pod mjerama bezbjednosti koje mu je odredio Sud BiH.

Naime, Momić se morao redovno javljati u Policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH zbog hapšenja po međunarodnoj potjernici prošle godine.

Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvu tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Međutim, Sud BiH odbio je da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u raspisanoj potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je počinio Momić.

Policiji je od ranije poznat i ubijeni Stupar koji je takođe bio hapšen zbog krivičnih djela povezanih sa trgovinom narkoticima.

– Motiv ubistva za sada nije poznat, ali najverovatnije se radi o nekim neraščišćenim računima između Momića i Stupara, a kakvi su to računi bili biće poznato nakon hapšenja osumnjičenog koji se trenutno nalazi u bjekstvu – objasnio je ranije izvor iz istrage.

Izvor: srpskainfo.com