Početna Prijedorski region Ubica policajca umjesto u zatvor ide na liječenje

Ubica policajca umjesto u zatvor ide na liječenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema saznanjima, Šabić je osoba koja se više puta liječila na psihijatriji, a već je na jednom suđenju oslobođen zbog toga što je psihički bolesnik, piše Srpskainfo.

Kako je već poznato, Šabić je u nedjelju uveče poslije porodične svađe ubio policajca Slađenka Tubina, a zatim pucao i na svoju porodicu.

Šabićev advokat Nikola Tomašević je za Srpskainfo potvrdio da je Šabić duševno poremećena osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Riječ je o početnoj fazi istrage i još se na zna kako će ići postupak. Moj klijent ima više potvrda sa liječenja u Psihijatrijskoj ustanovi u Prijedoru. Šabić je na jednom suđenju u Prijedoru oslobođen krivice, zato što je sudski vještak utvrdio da je neuračunljiv i da ima duševno oboljenje – rekao je Tomašević.

I tokom ročišta za određivanje pritvora Tomašević je tražio od suda da vodi računa o psihičkom zdravlju Šabića.

– Šabić je osoba sa lošim psihičkim zdravljem, te osoba koja koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nazdorom ljekara – istakao je Tomašević.

Tom prilikom i sam Šabić se obratio sudu i takođe rekao da je bolestan i da prima terapiju, te da bi bilo opravdano da se pusti na slobodu.

Sagovornik Srpskainfo ističe da na osnovu ovih izjava, ali i brojne medicinske dokumentacije sve upućuje na to da će on umjesto u zatvor biti upućen na liječenje u Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

– On će sigurno duže godina ostati na liječenju, ali svakako su veće šanse da će ranije biti pušten na slobodu, nego ako ga osude za teško ubistvo – pojasnio je on.

Ubistvo policajca se desilo u nedjelju uveče u Gornoj Ravskoj u Prijedoru, a tome je prethodila svađa između Šabića i njegove surpuge Josipe. Ona ga je tom prilikom nazvala narkomanom, što je njega naljutilo, te je uzeo nož i pokušao je ubosti.

– Tom prilikom njegov otac Veselko je pokušao zaštiti snahu, ali je Marko njega više puta ubo nožem u leđa. Šabić zatim ulazi u njihovu kuću, uzima pušku i zatvara se kupatilo – navedeno je u istrazi.

Nakon toga, porodica je povrijeđenog Veselka odvezla u bolnicu, a o svemu je obaviještena policija i na lice mjesta stigao je policajac Slađenko Tubin.

– Šabić zatim otvara vrata od kupatila i iz lovačke puške, iz neposredne blizine puca u policajca. Tom prilikom mu je nanio teške povrede u predjelu stomaka, od kojih je on preminuo. Marko zatim za policajcem izlazi ispred kuće i puca nasumičnu u pravcu prisutnih i tom prilikom je u lijevo rame ranjena njegova šesnaestogodišnja ćerka – navodi se u istrazi.

Ubrzo je Šabić savaldan i uhapšen, a u međuvremenu mu je određen i jednomjesečni pritvor.

Protesti

Na ročištu za određivanje pritvora Šabiću, tužilac je istakao da ako bi on bio pušten na slobodu da se mogu očekivati protesti u Prijedoru.

– Kod porodice, rođaka i prijatelja ubijenog Tubina ubistvo je izazvalo veliku uznemirenost i realno se može očekivati da bi svoje nezadovoljstvo mogli manifestovati i javnim okupljanjem i protestima. Mogući su i sukobi na javnom mjestu, ako bi Šabić bio pušten na slobodu – rekli su u Republičkom tužilaštvu.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila