Početna Prijedorski region U UTORAK POČINJE “PRIJEDORSKO LJETO KULTURE”

U UTORAK POČINJE “PRIJEDORSKO LJETO KULTURE”

Jedna od najznačajnijih manifestacija grada Prijedora – Prijedorsko ljeto kulture 2021. godine, počinje u utorak 1. juna i trajaće do 26.avgusta.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović istakla je da će , tokom gotovo tri mjeseca trajanja manifestacije, Prijedorčanima i njihovim gostima biti ponuđeno 25 programa iz pozorišne, likovne, književne, horske, filmske, muzičke, lutkarske, arheološke, astronomske i folklorne oblasti, a odvijaće se na 18 različitih lokacija na području grada
“Gradska uprava Prijedor, u saradnji sa javnim ustanovama kulture, kulturno – umjetničkim društvima i udruženjima nudi i ovog ljeta građanima raznovrsne kulturno – umjetničke sadržaje tokom tri ljetna mjeseca”, izjavila je Kasalovićeva.
Ona je dodala da je cilj ove manifestacije, koja objedinjuje kulturu i turizam, ponuditi kvalitetne i interesantne sadržaje građanima Prijedora i svima onima koji se odluče provesti ljeto u našem gradu.


Ova višemjesečna manifestacija počinje u utorak 1.juna instalacijama Udruženja “Žene u umjetnosti” u okviru koje će biti postavljene siluete žena u različitim životnim situacijama uz mogućnost fotografisanja sa siluetama i uz zvuke stihova lokalnih pjesnika.
Inače, ova manifestacija u gradu na Sani je ustanovljena od 2008. godine i zbog korona virusa nije održana 2020.godine.
Programi u okviru ” Prijedorskog ljeta kulture ” biće realizovani u skladu sa preporukama i odlukma “Instituta za javno zdravstvo” Republike Srpske i Štaba za za vanredne situacije Grada Prijedor koje budu važile u trenutku izvođenja programa.

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila