Početna Crna hronika U ugostiteljskom objektu zatečeno 69 lica

U ugostiteljskom objektu zatečeno 69 lica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 18. do 20.09.2020. godine, realizovane su pojačane planske aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, kao i aktivnosti u pogledu kontrole poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnosi na zabranu okupljanja više od 50 lica.

Tokom akcije pojačane kontrole prisustva alkohola u organizmu kod učesnika u saobraćaju, iz saobraćaja su isključena 33 vozača, a zbog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5g/kg tri vozača su lišena slobode. Slobode je lišen i jedan pješak zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 0,8 g/kg.

Kontrolom poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima Komunalne policije, u jednom ugostiteljskom objektu u Kozarskoj Dubici zatečeno je 69 lica, čime je  odgovorno lice ugostiteljskog objekta počinilo počinilo krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog počinjenog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, točenje alkohola maloljetnim licima, policijski službenici PU Prijedor uručili su i četiri prekršajna naloga.

Policijska uprava Prijedor apeluje na poštovanje zakonskih propisa, obzirom da će se provođenje pojačane kontrole nastaviti i u narednom periodu.