Početna Prijedorski region U TOKU RADOVI NA UREĐENJU EKSTERIJERA OKO BORAČKIH ZGRADA

U TOKU RADOVI NA UREĐENJU EKSTERIJERA OKO BORAČKIH ZGRADA

Ovih dana izvode se radovi na uređenju prostora oko boračkih zgrada u naselju Pećani. Priprema se teren za asfaltiranje parkinga, kao i pristupnih saobraćajnica. Ovo je nešto na šta se predugo čekalo i drago nam je što se to pitanje konačno rješava, kažu stanari boračkih zgrada.

“Mi smo prezadovoljni. Ovo je nešto što smo odavno čekali. Ali nije bilo sluha, nije bilo dogovora da se odradi. Međutim, zahvaljujući gradonačelniku, konačno smo dobili ono što godinama tražimo”, rekao je jedan od mještana, Boško Beronja.

Radove je obišao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je poručio da je ovo najmanje što građani koji ovdje žive zaslužuju, te da mu nije jasno zašto se toliko dugo čekalo, jer su zgrade izgrađene još 2010. godine.

“Nije mi jasno zbog čega je prethodna vlast ovoliko dugo čekala, zašto nisu imali sluha za ove probleme. Ovo je najmanje što mi, kao Gradska uprava i ja kao gradonačelnik, možemo da uradimo za ove divne ljude. Projekat se u potpunosti  finansira od strane Grada, u iznosu od 420.000 KM. Očekujemo da radovi budu završeni do kraja mjeseca”, rekao je Javor.

Gradonačelnik je najavio dalja ulaganja u infrastrukturu u ovom naselju.

“U narednih 15 dana, biće raspisan tender za rekonstrukciju Ulice mitropolita Petra Zimonjića. Kad se završi tender i izabere najbolji ponuđač, ulazimo u radove. Nakon toga, u sledećem mjesecu ostaje još da raspišemo tender za izgradnju savremenog vrtića, čije finansiranje će snositi Grad Prijedor, predsjednica Republike Srpske i Vlada RS”, naveo je gradonačelnik.

kozarski.com