Početna Prijedorski region U TOKU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PSIHIJATRIJE

U TOKU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PSIHIJATRIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toku su radovi na rekonstrukciji objekta prijedorske Psihijatrije, koja se nalazi pored Bolnice “Dr Mladen Stojanović”. Radovi, koji se izvode u okviru Projekta energetske efikasnosti, krenuli su 1. marta, jer je u tom periodu bio smanjen broj pacijenata oboljelih od kovida, tako da su svi  mogli biti smješteni na odjelu u centralnom objektu. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, a u zavisnosti od epidemiološke situacije, radovi bi trebalo da budu završeni u naredna dva mjeseca.

– Ukupna vrijednost radova je 550.000 KM. U Projekat energetske efikasnosti spada sanacija krova, koja je izvršena u martu prošle godine, nova stolarija te termoizolacija sa fasadom. Nadamo se da će to da se završi do 1. juna – rekao je dr Andrija Vukotić, v.d. direktora Bolnice “Dr Mladen Stojanović”.

Završetkom ovog projekta, u prijedorskoj bolnici se nadaju da bi se moglo ući i u radove na centralnom objektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad završimo sa Psihijatrijom, na jesen bi trebalo da počne rekonstrukcija centralnog objekta Bolnice. Takvo obećanje smo dobili iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. I to bi bilo u okviru projekta na principu energetske efikasnosti – naveo je dr Vukotić.

Da je u planu rekonstrukcija centralnog objekta Bolnice, takođe u okviru projekta energetske efikasnosti, potvrdila je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, tokom nedavne posjete Prijedoru. Za te potrebe trebalo bi biti uloženo oko pet miliona maraka, od čega četiri za centralni blok, dok bi milion bio utrošen za izgradnju nove kotlovnice. Podsjetimo da su u okviru Projekta energetske efikasnosti u Prijedoru već izvođeni radovi na zgradama Gimnazije “Sveti Sava” i uprave NP “Kozara”. Projekat se realizuje uz podršku Svjetske banke za obnovu i razvoj.

KV

ASHA prodaja vozila