Početna Prijedorski region U toku pripreme za asfaltiranje puta koji Sanski Most spaja sa Banjalukom

U toku pripreme za asfaltiranje puta koji Sanski Most spaja sa Banjalukom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Započeli su pripremni radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-405, koji spaja Sanski Most sa Banja Lukom preko Bronzanog Majdana. Radnici firme Divel trenutno na lokalitetu sela Sasina sa građevinskim mašinama obavljaju radove na uređenju i pripremi terena, dok se u narednim danima mogu očekivati i intezivnije aktivnosti na realizaciji započetih radova.

Radi se o veoma važnom infrastrukturnom projektu za općinu Sanski Most, koji se u cjelosti finansira sredstvima Vlade Unsko-sanskog kantona, a projekt implementira Kantonalna direkcija za ceste. U ovoj fazi planirano je asfaltiranje dionice puta u dužini od oko 2 kilometra, a vrijednost radova iznosi 398.000 konvertibilnih maraka. Ovaj projekat kandidiran je od strane lokalnih vlasti i općinskih predstavnika na višim nivoima, te je uvršten u ovogodišnji plan i program investicija Direkcije za ceste USK, obzirom da se radi o saobraćajnici od regionalnog značaja.

Federalni zastupnik Asim Kamber je ovaj projekat dogovarao sa Predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, koji je krajem prošle kandidirao ovaj projekat i uvrstio ga u program Vijeća ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asfaltiranjem ovog putnog pravca skratio bi se put od Sanskog Mosta do Banja Luke za više od trideset kilometara i to bi bio naš najkraći izlaz do autoputa. Pored toga, na ovaj bi način ekonomski oživjeli područje koje se nalazi uz ovaj putni pravac i koje je u ovom trenutku ekonomski mrtvo

Inače, Vlada Unsko – sanskog kantona u 2018. godini će preko Kantonalne direkcije za ceste na području sanske općine investirati značajna sredstva u putnu infrastrukturu, a od ostalih projekata izdvajamo i trenutno aktuelne radove na rekonstrukciji Bulevara 7. korpusa prenosi InMedia.

ASHA prodaja vozila