Početna Prijedorski region U TOKU ORALNA VAKCINACIJA PROTIV BJESNILA LISICA

U TOKU ORALNA VAKCINACIJA PROTIV BJESNILA LISICA

U toku je oralna vakcinacija protiv bjesnila lisica koju s prijedorskog aerodroma sa devet aviona, pajpera i cesni, na području cijele Bosne i Hercegovine realizuje  „STS Avijacija“ iz Beograda. Danas su letjeli na potezu Prijedor- Mostar, a zadatak posade koju uz pilota čini i operater je da na svakih 80-tak metara izbace  vakcine protiv bjesnila.

“Vakcine su smještene u termoizolacionoj kutiji da bi se držao hladan lanac do momenta izbacivanja  iz aviona. Kontroliše se i tačan razmak i to koliko vremena treba da vakcina izađe, tako da pokrivamo kompletno područje na osnovu zahtijeva koji je dat za vakcinaciju.“, kaže Aco Đorđević, menadžer kompanije.

Prijedorski aerodrom i Aero-klub „ Prijedor“ nisu  izabrani slučajno. Sa Prijedorom na ovom polju beogradska „ STS Avijacija“  ima odličnu i dugogodišnju saradnju, a poštuje se i to što su kolege iz Aero-kluba „Prijedor“ prije svega dobri domaćini.

„Lijepo je vidjeti ovoliko aviona na našem aerodromu. Juče smo kroz smijeh rekli da ih ima više ovdje nego u Banjaluci.“, kaže Ljubiša Aramanda, član UO „Aero kluba“.

Do subote će na cijelom području BiH biti istovareno oko 1, 5 miliona vakcina protiv bjesnila.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila