Početna Prijedorski region U toku konkurs za dodjelu 78 studentskih stipendija

U toku konkurs za dodjelu 78 studentskih stipendija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu, socijalnu zaštitu i nevladine organizacije u Gradskoj upravi, potvrdio je da je u toku konkurs za dodjelu 78 studentskih stipendija, koji ostaje otvoren do 23. novembra. Prednost na konkursu na koji se, u prvom ciklusu, mogu prijaviti svi studenti druge i viših godina studija, imaju deficitarna zanimanja.

– Kao i proteklih godina, konkurs je baziran na odluci za utvrđivanje deficitarnih zanimanja, na osnovu evidencije Zavoda za zapošlјavanje, Filijale Prijedor, i analize koju je uradila Agencija za ekonomski razvoj grada „Preda- PD“. To znači da će prednost dobiti studenti Elektrotehničkog, Mašinskog i Prirodno-matematičkog fakulteta – kaže Dronjak.

Osim studenata, stipendije će, po ranije objavlјenom konkursu, dobiti 54 učenika. Učeničke stipendije mjesečno iznose 70, a studentske 120 KM. Grad Prijedor na godišnjem nivou izdvaja oko 400.000 KM za učeničke i studentske stipendije i 80.000 maraka na ime jednokratne materijalne pomoći učenicima i studentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K.V.

ASHA prodaja vozila