Početna Prijedorski region U TOKU HUMANITARNI BAZAR ZA POMOĆ MALOM BOŠKU

U TOKU HUMANITARNI BAZAR ZA POMOĆ MALOM BOŠKU

Poznato je da Prijedorčani imaju veliko srce, a kada je riječ o bolesnom djetetu, onda je solidarnost građana još izraženija. Svjesni su toga i organizatori današnjeg humanitarnog bazara za pomoć liječenju bebe Boška Guglete iz Novog Sada. Od jutarnjih sati, nije nedostajalo interesovanja humanih ljudi za kupovinu predmeta izloženih na štandovima na gradskom trgu. Bilo je tu knjiga, ručnih radova, odjeće, nakita i ukrasnih predmeta, a cijene nisu određene. Sve je prepušteno dobroj volji kupaca, jer građani su ti koji su i donirali prodajne artikle. Ovo je treći bazar koji su u posljednje vrijeme inicirali entuzijasti iz Fejsbuk grupe “Licitacije Prijedor”.

“Prvi bazar bio je za Minju, pa za Olivera, a sad za Boška. Uglavnom su to djeca koju boluju od mišićne atrofije tipa 1 i za njihovo liječenje potrebno je dva i po miliona evra”, rekla je Dragana Vrabičić, jedna od organizatora.

Akciji se pridružio i prijedorski kafić “Daun taun”, pa je od jutarnjih do podnevnih sati svako ko je popio kafu u ovom lokalu, takođe učestvovao u humanitarnom bazaru. Do kraja mjeseca, otvoren je humanitarni broj 1432, a svakim pozivom daruje se po jedna KM za liječenje malog Boška. Bazar na Trgu majora Zorana Karlice traje do 21 čas.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila