Početna Prijedorski region U toku asfaltiranje lokalnih puteva u Sani

U toku asfaltiranje lokalnih puteva u Sani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru radova na izgradnji putne mreže u prigradskim naseljima i selima, jučer je asfaltirana dionica lokalnog puta „Staza“, koji se nalazi na području Mjesne zajednice Gornji Kamengrad. Ovo je jedan od infrastrukturnih projekata koji se realizuje u skladu s planom investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu za ovu godinu.

Ukupna dužina asfaltiranog puta iznosi 320 metara, a vrijednost radova je iznosila oko 35. 000 konvertibilnih maraka.

Cjelokupni iznos finansijskih sredstava obezbijedlila je općina Sanski Most iz ovogodišnjeg budžeta, a radove je obišao i općinski načelnik Faris Hasanbegović. Mještanina ovog naseljenog mjesta Adem Begović istakao je da se radi o putu od velikog značaja za mještane, te je uputio zahvalnost općini Sanski Most koja je finansirala njegovo asfaltiranje. Pored toga, i mještani su dali vlastiti doprinos, rekonstrukcijom mosta koji se nalazi na ovoj dionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno je naglasiti kako je asfaltiranjem puta od sada omogućen i lakši pristup obližnjem izvorištu Zelenika, gdje se nalazi izgrađen objekat, na koji je spojen lokalni vodovod, i s kojeg mještani koriste vodu. Obzirom da se radilo o makadamskom putu, često je dolazilo do njegovog oštećenja, te su bile potrebne stalne intervencije na njegovoj sanaciji i nasipanju. Novim asfaltom dugogodišnji problem je riješen na zadovoljstvo mještana.