Početna BiH U Srpskoj 13 osoba izliječeno od korone, četvoro izgubilo bitku sa zarazom

U Srpskoj 13 osoba izliječeno od korone, četvoro izgubilo bitku sa zarazom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srpskoj je unazad par dana prisutan trend smanjenja osoba koje su, zbog korona virusa, pod zdravstvenim nadzorom, dok raste broj onih koji iz ovog nadzora izlaze.

Prema najnovijim podacima, u RS je pod zdravstvenim nadzorom 11.918 osoba, a iz nadzora su izašle 8.334 osobe. Juče ujutru, pod nadzorom je bilo 13.515 ljudi, a nadzor je, do tada, završen kod 1.649 osoba.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana imamo još dvije oporavljene osobe, tako da je u RS trenutno ukupno 13 ljudi koji su se oporavili od korona virusa, i svi su iz Banjaluke, potvrdio je minister zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić. S druge strane, u Srpskoj su, dosad, ukupno četiri osobe izgubile bitku sa korona virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juče su, naime, na Klinici za infektivne bolesti UKC RS od posljedica korona virusa preminula tri pacijenta, odnosno, tri muškarca starije životne dobi.

Riječ je o dva pacijenta iz Banjaluke i jednom iz Laktaša, kod kojih je ranije bilo potvrđeno prisustvo korona virusa, a koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Prvi pacijent iz Banjaluke koji je preminuo, u pomenutoj klinici liječio se od 22. marta, a drugi Banjalučanin od 28. marta, dok je preminuli pacijent iz Laktaša na liječenje u UKC RS primljen 27. marta.

Prvi smrtni slučaj od korona virusa u Srpskoj zabilježen je 28. marta, a riječ je o ženi starije životne dobi iz Ribnika. Ona je dan ranije primljena na UKC RS sa teškom kliničkom slikom, i koja je bolovala od niza hroničnih bolesti.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila