Početna BiH U Srpskoj 127 novozaraženih, pet osoba iz Prijedora

U Srpskoj 127 novozaraženih, pet osoba iz Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 127 ljudi u Sprskoj, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja.

Preminule su dvije žene i jednan muškarac starije životne dobi iz Kneževa, Prijedora i Banjaluke.

Direktor Instituta Branislav Zeljković naglasio je da u posljednja tri dana imamo naglo pogoršanje epidemiološke situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kada budemo ustanovili razlog za ovo povećanje predložićemo neke mjere – rekao je Zeljković.

On je dodao da je situacija u školama i dalje stabilna.

Tokom proteklog dana u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sveti Vračevi u Bijeljini” i “Sveti apostol Luka” u Doboju obavljeno je testiranje 656 laboratorijskih uzoraka.

Najviše novooboljelih, 44 osobe je iz Banjaluke, 13 je iz Pala, osam iz Bijeljine, sedam iz Zvornika, po šest iz Laktaša i Mrkonjić Grada, po pet iz Kotor Varoša i Prijedora, četiri iz Trebinja, tri iz Nevesinja, po dvije iz Gradiške, Lopara, Rogatice, Stanara, Teslića, Foče i Čajniča i po jedna iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kozarske Dubice, Modriče, Novog Grada, Oštre Luke, Petrovca, Prnjavora, Ribnika, Srpca i Čelinca.

Radi se o 69 muškaraca i 58 žena osoba, od kojih je 33 mlađe, 75 srednje i 19 starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10.130 slučajva virusa korona, od čega je preminula 321, a oporavilo se 6.850 osoba. Testirano je ukupno 84.326 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 194, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 133.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom tre renutno je 3.869 osoba, a nadzor je završen kod 62.282 osobe.

glassrpske.com

 

ASHA prodaja vozila