Početna BiH U srijedu isplata dječijeg i materinskog dodatka

U srijedu isplata dječijeg i materinskog dodatka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Republici Srpskoj sutra će početi isplata dodatka na djecu za april za šta je predviđen 1,1 milion KM i materinskog dodatka za koji je predviđen 2,1 milion KM, najavljeno je iz Fonda za dječiju zaštitu.

U Srpskoj će sutra početi i isplata prava na pomoć za opremu novorođenčeta, te pronatalitetne naknade za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i naknade roditelju-njegovatelju ili njegovatelju.

Aprilska isplata dodataka na djecu obuhvata 16.698 djece, odnosno 11.416 korisnika. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 1.115.448 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Materinski dodatak za april primiće 5.257 porodilja, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 2.129.085 KM.

Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 109 porodilja, odnosno 97 trećerođene i 15 četvrtorođene djece, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 64.950 KM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 149.500 KM za 590 porodilja, odnosno 598 djece.

Ovog mjeseca nastavlja se i isplata novog prava iz dječije zaštite, naknade roditelju-njegovatelju ili njegovatelju.

Stupanjem na snagu vanredne situacije izazvane epidemijom kovida-19, Fond je počeo isplatu prava na refundaciju naknada plata za porodilje jednom sedmično, te je i ovaj mjesec nastavio sa tom praksom.

Na ovaj način Fond nastoji da pomogne poslodavcima da održe likvidnost i zaštite radna mjesta, dodaje se u saopštenju.

Iz Fonda obavještavaju korisnike da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti nadležnim centrima za socijalni rad, odnosno službama socijalne i dječije zaštite u lokalnim zajednicama u kojima imaju prebivalište.

Srna

ASHA prodaja vozila