Početna Prijedorski region U Srbiji uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom načelnika...

U Srbiji uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom načelnika krimpolicije u Prijedoru

Po potjernici MUP-a Republike Srpske u Srbiji je 8. maja uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom načelnika Kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića i s još jednim ubistvom u ovom gradu od prije godinu dana.

Ovo je potvrdio ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač (SNSD) nakon sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Lukač smatra da MUP RS-a ima dovoljno materijalnih dokaza koji terete naručitelja i izvršitelja tih ubojstava, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

“Po jednoj potjernici za ubistvo, koje se desilo prije godinu dana u Prijedoru, MUP Srbije je uhapsio osobu koju sumnjičimo za izvršenje tog ubistva. Povezujemo ga sa izvršenjem ubistva našeg načelnika Bašića, to jest da je narudžba za ubistvo bila od istog čovjeka Rajlića, kojeg smo već uhapsili i koji se nalazi u zatvoru tako da ćemo riješiti i jedno ubistvo koje je ostalo iz prethodnog razdoblja”, istakao je Lukač.

Načelnik Službe kriminalističke policije u Prijedoru Radenko Bašić ubijen je 21. marta iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.