Početna Vijesti U slučaju eskalacije tenzija Iran najavljuje “bolne posljedice za sve”

U slučaju eskalacije tenzija Iran najavljuje “bolne posljedice za sve”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iranske vlasti upozorile su SAD na “bolne posljedice” eventualne eskalacije tenzija protiv Irana u svjetlu već rastućeg pritiska Vašingtona protiv Teherana.

“Sigurno je da će biti bolne posljedice za sve, ukoliko dođe do eskalacije (tenzija) protiv Irana”, izjavio je američkoj televizijskoj mreži Si En En (CNN) šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif.

Prema njegovim riječima, Iran nema interesa da dođe do eskalacije, ali je jasno da će se braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treba biti izuzetno oprezan, a vjerujemo da SAD igraju veoma veoma opasnu igru”, dodao je iranski ministar.

Tenzije između Vašingtona i Teherana porasle su otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije. Tim sporazumom sa SAD, Rusijom, Kinom, Velikom Britanijom, Francuskom, Njemačkom i EU, Iran je pristao da ograniči aktivnosti na obogaćivanju uranijuma, a zauzvrat su mu ukinute međunarodne sankcije.

SAD su pre dvije nedjelje poslale bombardere i grupu nosača aviona u Persijski zaliv zbog navodne, još uvijek neprecizirane prijetnje Irana, a američki predsjednik Donald Tramp juče je izjavio da će se Iran suočiti sa “zvaničnim krajem” ako ponovo zaprijeti Vašingtonu.

ASHA prodaja vozila