Početna Region U Sloveniji se zbog snijega formirala kolona duga 55 kilometara, dijelovi Ljubljane...

U Sloveniji se zbog snijega formirala kolona duga 55 kilometara, dijelovi Ljubljane bez struje

Jako zimsko nevrijeme u Sloveniji zatvorilo je primorsku magistralu prema Ljubljani, a naleti vjetra dostižu brzinu i do 140 kilometara na sat. U pojedinim dijelovima Slovenije došlo je do prekida opskrbe električnom energijon.

Zbog jakih naleta vjetra zatvoren je i Vipavski brzi put između Nanosa i Sela u oba smjera, a na autocesti A1 Koper-Ljubljana formirana je kolona od čak 57 kilometara, a u koloni se ostaje više od sat vremena.
Gužve su zabilježene i na štajerskoj magistrali između Vranskog i Blagovice te na Dolenjskoj magistrali od Drnova do Ljubljane, uz povremeno zastoje i u oba smjeru. Osim snijega, saobraćaj na dolenjskoj magistrali otežavaju i nezgode i proklizavanja kamiona kod Novog mesta.

Zbog zimskih uslova, na putu Soteska-Črmošnjice-Črnomelj zabranjen je saobraćaj za vozila teža od 7,5 tona. Iz Saobraćajnog-informativnog centra pozvali su vozače da prate stanje u saobraćaju i vremensku prognozu, prenosi 24ur.com.

Snijeg koji je padao u Sloveniji izazvao je prekid opskrbe električnom energijom kod velikog broja kućanstva koja opskrbljuje Elektro Ljubljana. Samo u Novom Mestu je bez struje ostalo 3156 korisnika, a na području Ljubljane je bez struje 246 korisnika.