Početna Zanimljivosti U rupama na banjalučkim ulicama pecali ribu (VIDEO)

U rupama na banjalučkim ulicama pecali ribu (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokret građana „Bolje“ poziva nadležne službe u Banjaluci da što hitnije počnu sanaciju saobraćajnica kako u centru, tako i na širem području grada.

Aktivisti Pokreta utvrdili su da su prekobrojne rupe na banjalučkim ulicama i regionalnim putevima i dublje od 12 centimetara što osim ozbiljnih oštećenja na vozilima može prouzrokovati i saobraćajne nesreće i povrede pješaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od aktivista Pokreta Igor Kremenović rekao je da prema saobraćajnim standardima rupe dubine preko šest centimetara predstavljaju prepreke na putu, kakve moraju bar biti propisno obilježene.

“Novca za sanaciju definitivno ima, prema našim proračunima čak 32 miliona KM za Banjaluku, što znači da samo treba tražiti od nadležnih da ga pravilno utroše, ali da prije svega zaštite nas, učesnike u saobraćaju“, rekao je Kremenović.

On je naglasio da su u nedavno provedenoj akciji aktivisti Pokreta građana „Bolje“ na šaljiv način pokazali da se u rupama na saobraćajnicama u centru Banjaluke mogu čak i loviti ribe.

„Građane smo, umjesto na protest i bunt zbog ovakvog stanja, pozvali na sportski ribolov“, istakao je Kremenović dodajući da sportskom ribolovu na banjalučkim saobraćajnicama osim rupa doprinose i druge nepravilnosti posebno u vrijeme obilnijih kiša.

Pokret građana „Bolje“ formirali su u aprilu ove godine politički neopredjeljeni građani, uglavnom mladi iz cijele Srpske.

Pokret djeluje u različitim oblastima poput jačanja porodice, socijalne politike, razvoja ekonomije, obrazovanja, zdravstvenog sistema i kulture, a sa ciljem da se konstruktivnim pristupom gradi pravedniji, ekonomski prosperitetniji i humaniji sistem u kojem će se živjeti.

cera - U rupama na banjalučkim ulicama pecali ribu (VIDEO)