Početna BiH U RS još 34 osobe pozitivne na virus korona, jedna iz Prijedora

U RS još 34 osobe pozitivne na virus korona, jedna iz Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srpskoj je registrovano 34 novih slučajeva virusa korona, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

To čini ukupno 155 osoba zaraženih u RS. Juče je urađeno 176 nalaza i toliko je osoba testirano u protekla 24 časa u laboratorijama u UKC i IJZ.

Od ukupnog broja novozaraženih 22 su iz Banjaluke, četiri iz Teslića, dvije iz Laktaša, dvije iz Prnjavora, jedna iz Prijedora, jedna iz Bijeljine, jedna iz Kotor Varoša i jedna iz Modriče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeranić je potvrdio da su oboljela i tri ljekara.

– Osobe kojima je 13. dan karantina nismo prebacivali u Studentski dom. Pratimo sve osobe koje imaju pozitivan nalaz na korona virusa. Napravili smo nekoliko izuzetaka u Banjaluci. Riječ je o porodičnim klasterima gdje ima više djece, oni su kući i njih kontrolišemo 24 časa. Njih je 11 u Banjaluci, gdje je ili majka sa malom djecom ili oosobe koje njeguju nepokretna lica – rekao je Šeranić.

Kako je rekao problem sa grijanjem koji je bio juče u Studentskom domu je zato što treba malo vremena da se prostor zagrije.

– Molim malo razumijevanja. ali će to profunkcionisati, kao i topla voda u Studentskom domu Banjaluka. Pojedinačni slučajevi koji se javljaju medijima, molim medije da preuzmu odgovornost i da ne podržavaju ovakvo ponašanje, jer ih mi sigurno nećemo tolerisati. U pitanju je kolektivni problem – istakao je Šeranić.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila