Početna Vijesti U RS još 16 osoba pozitivno na virus korona, jedna iz Prijedora

U RS još 16 osoba pozitivno na virus korona, jedna iz Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 časa testirano je 425 uzoraka, novih zaraženih je 16 , rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Kako je pojasnio u pitanju je sedam žena i devet muškaraca.

Šeranić je istakao da su registrovani prvi slučajevi u Srebrenici i Trebinju, te da su u pitanju su pacijenti koji su prethodno imali problema sa plućima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šest osoba je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša, a po jedna iz Kotor Varoša, Trebinja, Prijedora, Mrkonjić Grada, Srebrenice i Teslića. Među novozaraženim imamo i jednog zdravstvenog radnika kod kojeg je utvrđeno da je pozitivan u okviru testiranja medicinskog osoblja”, naveo je Šeranić i i dodao da je od početka epidemije 381 osoba u RS registovana kao pozitivna.

“Ukupno su se 102 osobe oporavile, a 14 osoba je preminulo”, naveo je Šeranić.

Kako je pojasnio na UKC RS je smješteno 105 pacijenata, 48 sa težom kliničkom slikom, a  pet pacijenata je na respiratoru.

U karantinu na graničnim prelazima se nalazi 50 osoba.

Prema njegovim riječima do sada je izvršeno ukupno 4.159 testiranja

Šeranić je istakao da je ukupan broj zaraženih virusom korona u RS je 381.

Potvrdio je da je RS tražila pozajmicu testova za virus korona od FBiH, ali je demantovao da je riječ o količini od 20.000, već da se radi o duplo manjoj količini, te dodao da je to ustaljena praksa.

“Trenutno imamo preko 15.000 testova koja je dovoljno, ali ovo je nešto što želimo da uradimo kako ne bismo došli u situaciju da smanjujemo broj testiranja. Ukoliko dođu testovi koje smo naručili, mi ćemo tu pozajmicu odmah vratiti”, naveo je Šeranić.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila