Početna Prijedorski region U Rizvanovićima kod Prijedora otkrivena nova grobnica, počeo proces ekshumacije (FOTO)

U Rizvanovićima kod Prijedora otkrivena nova grobnica, počeo proces ekshumacije (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lokaciji ekshumacije, pronađeni su ljudski posmrtni ostaci, koji će biti proslijeđeni na dalju antroplošku obradu i proces identifikacije.

Na lokalitetu mjesta Rizvanovići, u okolici Prijedora, počeo je proces ekshumacije, koji pod nadzorom postupajućeg tužitelja, vodi stručna saradnica iz Posebnog odjela za ratne zločine.

Prilikom kopanja na mjestu ekshumacije, pronađeni su posmrtni ostaci, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti, sa područja Rizvanovića i okolice Prijedora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces ekshumacije vodi se pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u procesu učestvuju i zvaničnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, kao i ljekar sudske medicine, predstavnici Civilne zaštite, kao i policijski zvaničnici MUP-a RS koji osiguravaju lokalitet na kojem se vrši ekshumacija.

Proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima se nastavlja, a nakon okončanja ekshumacije, posmrtni ostaci bit će proslijeđeni na dalju antropološku obradu i utvrđivanje identiteta nestalih osoba, putem DNK identifikacije.

Istražitelji i stručno osoblje Tužilaštva BiH, gotovo svakodnevno, učestvuju  u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba, na lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

ASHA prodaja vozila