Početna Vijesti U Ravskoj muk: Tubin je bio policajac za svaku pohvalu, iza njega...

U Ravskoj muk: Tubin je bio policajac za svaku pohvalu, iza njega ostalo dvoje djece

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac Slađenko Tubin (48), pripadnik PU Prijedor koji je sinoć ubijen prilikom intervencije, bio je porodičan čovjek i iza njega su ostali supruga i dva sina.

Na Tubina je u Gornjoj Ramskoj kod Prijedora sinoć pucao Marko Šabić koji je prethodno nožem u kući izbo svog oca Veselka. Kada je policija došla na intervenciju odmah je zapucao prema njima.

Kolege o Tubinu imaju samo riječi hvale i kažu da je bio izuzetan čovjek, te policijski službenik za svaku pohvalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Profesionalno, bio je primjer kako jedan policajac treba da se odnosi prema poslu. Što bi se reklo sve je radio po “PS-u”. Bio je dobar čovjek i kolega… Učesnik rata od samog početka – pričaju šokirane kolege.

Oni kažu da je Tubin za dva dana trebao da proslavi rođendan.

– On je lično poznavao čovjeka koji ga je ubio. Zato je, kada je došao na intervenciju, sve pokušao mirno da riješi i pozvao je osumnjičenog da izađe iz kuće. Međutim, on je bez ikakve najave iznenada otvorio vatru prema njemu – priča dobro upućeni izvor.

On kaže da je Tubin krenuo da bježi u zaklon, a ubica je išao za njim i pucao. U sveopštem haosu policajac je uspio da uzvrati paljbu iz službenog pištolja i navodno je ispalio dva hica, ali su oba promašila.

– Ubica je išao za njim i pucao. Policajcu su upomoć pritekle komšije Šabića, koji su ga ranjenog povukli i sakrili iza neke ograde – priča dobro upućeni izvor.

On pojašnjava da se već tada videlo da će Tubin, iako svestan, teško preživjeti, jer su povrede koje imao bile veoma teške.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičeni Šabić kritičnog dana bio kod roditelja na uskršnjem ručku. Cijela porodica je bila na okupu.

Tu je bila i Šabićeva supruga sa kojom duže vrijeme nije u dobrim odnosima i žive odvojeno. Navodno ga je ona u jednom trenutku optužila da se drogira. Šabića je to razbjesnilo i zgrabio je nož kako bi napao suprugu.

Njegov otac Veselko stao je u njenu odbranu i Šabić je njega dva puta ubo nožem. Po dolasku policije odmah je zapucao. Da nije birao ni metu, svjedoči i činjenica da je jedan od metaka koji je ispalio okrznuo i njegovu kćerku, koja je svjedočila cijelom događaju.

SrpskaCafe.com

ASHA prodaja vozila