Početna Sport U Prijedoru žele prve premijerligaške bodove

U Prijedoru žele prve premijerligaške bodove

Fudbaleri Rudara upisali su se porazom u prvom kolu Premijer lige BiH.

Sada ih očekuje duel sa Širokim Brijegom koji se igra u nedjelju sa početkom u 17 sati.

Prijedorčani se pred svojim navijačima nadaju prvim bodovima.

“Očekuje nas još jedna teška utakmica, kao što je i svaka u Premijer ligi BIH, i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno. Pratio sam ekipu Širokog Brijega, koja je po meni, uz Borac, jedna od najkvalitetnijih u Bosni i Hercegovini. Posjeduju mlad tim, svi igrači se izuzetno dobro kreću bez lopte, agresivni su, i ukoliko ‘uzmu’ loptu, mogu nam napraviti problem. Moraćemo biti dobro postavljeni na terenu, igrati sa idejom, a naša ideja je da mi imamo loptu, da ne dozvolimo protivniku da se razmaše. Pokušaćemo uspostaviti kontrolu, zadati ritam, i strpljivo graditi naše napade, da se ne bismo trošili tražeći posjed. Trošenje igrača u odbrani doprinosi dodatnoj nervozi. Mi trenutno imamo problem sa realizacijom, ali radimo na tome iz treninga u trening. I u prošloj utakmici smo stvorili nekoliko šansi, nismo ih iskoristili, i uslijedila je kazna.
Očekujem dobar pristup igrača, da ćemo popraviti naše greške iz prethodnog kola, te da ćemo pred našim navijačima pokazati da vrijedimo, i da idemo naprijed”, kazao je šef struke Rudara Nikica Milenković.

O očekivanjima je govorio i prvotimac Nikola Mandić.

“U goste nam dolazi jedna disciplinovana ekipa, sjajan spoj iskustva i mladosti, ekipa koja ima i glavu i rep. Mislim da su trenutno najopasni tim u tranziciji u ligi. Ipak, mislim da ćemo se u nedjelju mi pitati. Ako budemo pravi, sa pravim pristupom, mi ćemo sami sebi krojiti sudbinu. Ne smije nam se ponoviti loše poluvrijeme sa dosta grešaka, kao prvo u prethodnom kolu u Tuzli. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred našim navijačima.”

Podsjetimo, dva meča Premijer lige igraju se sutra, a tri u nedjelju.

Susret Zrinjskog i Veleža je odgođen.

sportsport.ba

 

ASHA prodaja vozila