Početna Prijedorski region U PRIJEDORU VAKCINISANO 4.760 , A REVAKCINISANO 2.898 GRAĐANA

U PRIJEDORU VAKCINISANO 4.760 , A REVAKCINISANO 2.898 GRAĐANA

Na području Prijedora prvom dozom vakcine protiv Kovida-19 vakcinisano je 4.760 građana, od kojih je 2.898 revakcinisano, saopšteno je danas nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.”U toku jučerašnjeg dana vakcinisane su 143 osobe”, navodi se u saopštenju.

Trenutno je pozitivno 13 lica, u kućnoj izolaciji je 14. Iz zdravstvenog nadzora do sada su izašle 7.853 osobe, oporavilo se 1.760, dok je 121 preminula. U bolnici “Dr Mladen Stojanović” Prijedor radi liječenja od Kovida -19 smještena su četiri lica iz Prijedora i tri iz Kozarske Dubice. Trenutan broj pozitivnih lica je 13, oporavljenih 1.760 i ukupan broj preminulih je 121 lice.

U toku jučerašnjeg dana izvršeno je jedno testiranje i po prvi put nakon dužeg vremena nije bilo zaraženih ni u gradu Prijedoru ni u Republici Srpskoj. Tokom jučerašnjeg danas vakcinisane su 143 osobe. Do sada je na teritoriji grada Prijedora prvom dozom vakcine vakcinisano 4.760 građana, a revakcinisano je 2.898 građana. U JZU Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor -COVID odjeljenje radi liječenja lica zbog oboljenja COVID-19 smješteno je 7 lica, od toga 4 iz Prijedora i 3 iz Kozarske Dubice.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da se kontinuirano vrše kontrole ugostiteljskih objekata, sa akcentom na prekoračenje radnog vremena .
Komunalna policija je u periodu između dvije sjednice štaba izvršila 166 kontrola poštovanja propisane mjere kućne izolacije, na osnovu kojih se može konstatovati da su sva lica zatečena u izolaciji. Što se tiče inspekcijskog nadzora, stanje je redovno, u prethodnom periodu urađeno je 36 rješenja o izolacijama.

Ostali članovi štaba, predstavnici organa i službi Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća na području grada Prijedora, konstatovali su redovno stanje i aktivnosti u okviru njihovih službi i poslova.

prijedorgrad.org