Početna Prijedorski region U Prijedoru sa građanima razgovarali Dodik, Cvijanović i Višković

U Prijedoru sa građanima razgovarali Dodik, Cvijanović i Višković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru su večeras s građanima, na tribini „Odgovornost za budućnost“ razgovarali Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BIH, Željka Cvijanović , predsjednik RS i Radovan Višković, predsjednik Vlade RS. U ime domaćina, visoke zvanice pozdravio je Saša Bursać, predsjednik GO SNSD Prijedor, rekavši da je Prijedor velik i značajan grad u RS. – Ovo je prilika da dobijemo odgovore na teme koje zanimaju Prijedorčane počev od infrastrukturnih projekata, do onih na nivou RS, ali i aktuelnih zajedničkih tema“- rekao je Bursać.

Željka Cvijanović, predsjednik RS-a smatra da je dobro, jer su , kako je rekla vremena opterećena određenim temama, našim građanima, ali i članovima SNSD-a objasniti šta rade u budućem periodu. – Sigurna sam da će Prijedor, kao i sve naše druge opštine i gradovi širom Republike Srpske prepoznati ono što je politika SNSD-a . A ta politika jeste mirna, stabilna Republika Srpska koja čuva , brani svoje nadležnosti i koja razvija infrastrukturu , koja popravlja stvari u svim oblastima i naravno nosi odgovornost za određene procese – istakla je Cvijanovićeva.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da je i javna tribina u Prijedoru organizovana s ciljem da se građani upoznaju sa kako je rekao neustavnim odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. – Vidite samu ironiju u toj rečenici da Ustavni sud donosi neustavnu odluku što u svijetu nigdje nije zapamćeno. Ustavni sud bi trebao da štiti ustavnost jedne države i zakonitost, ali ovdje se radi o političkim odlukama koje idu na štetu Republike Srpske- rekao je Višković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je „da je rukovodstvo SNSD-a odlučilo da se sretne s narodom i to na vruću temu koja se zove naša prava vezana za Dejtonski sporazum“. – Očigledno je, da kad je riječ o Dejtonskom sporazumu, i to smo došli da kažemo, da postoje dvije faze. Prva je faza kada su Amerikanci i međunarodna zajednica stajali iza onog što se zvalo slovo Dejtonskog sporazuma. A onda su odustali i zajedno s Bošnjacima kreiraju neku Bosnu i Hercegovinu mimo Dejtonskog sporazuma koja treba da bude nametnuta nama kroz operacije koje je vršio visoki predstavnik, a sada vrši Ustavni sud. I to je nešto što moramo da zaustavimo, da prekinemo i da kažemo da to nećemo – istakao je Dodik.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše eskalaciju migranstke krize na grčko-turskoj granici rekao je da vjeruje „da je došlo do promjene politike EU u pogledu da je prestala s politikom otvorenih granica“. – I da je ušla u poltiku odbrane granica. I da to podrazumnijeva i upotrebu sile. Silom će spriječiti ulazak migranata i ja to podržavam. – poručio je Dodik u Prijedoru. Ovo je nakon Doboja druga tribina pod nazivom „Odgovornost za budućnost“.

ASHA prodaja vozila