Početna Prijedorski region U Prijedoru razgovarali ministar Lučić i gradonačelnik Đaković

U Prijedoru razgovarali ministar Lučić i gradonačelnik Đaković

U Prijedoru je u toku izgradnja stanova za 52 raseljene porodice, dok se još 115 njih prijavilo za rješavanje stambenog pitanja.

Ovo je izjavio ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić nakon sastanka i razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem.

Lučić je rekao da je do sada na teritoriji grada Prijedora uloženo oko 7,5 miliona KM kroz razne projekte namjenjene rješavanju problema raseljenih osoba.

– Do sada je 50 stambenih jedinica rješeno. U toku je izgradnja još 52 stambene jedinice, to su pod projektom RSP – regionalni stambeni program i CER – zatvaranje kolektivnih cenatara. Početkom avgusta treba da se završi jedna zgrada u koju treba da se usele 32 porodice – izjavio je Lučić.

On je naveo da je sa Đakovićem razgovarao i o nacionalnim manjinama kojih, U Prijedoru žive pripadnici četiri nacionalne manjine, odnosno Romi, Česi, Ukrajinci i Slovenci.

– Gradonačelnik dosta dobro vodi njihova pitanja. Razgovarali smo o izgradnji novih stambenih jedinica u sklopu kojih će biti rješen i stambeni problem nacionalnih manjina, izbjeglih i raseljenih osoba na području Prijedora. Još 115 zahtjeva ima za raseljena lica i nadamo se da ćemo u narednom periodu pod pokroviteljstvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Sekretarijata i Federalnog ministarstva uspjeti rješiti sva stambena pitanja – zaključio je Lučić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je sa novoimenovanim ministrom za ljudska prava i izbjeglice u BiH, Milošem Lučićem razgovarao o zajedničkim temama.

– Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je vrlo široko Ministarstvo koje pokriva veliki broj tema i dogovorili smo se da nastavimo kvalitetnu saradnju i dalje – izjavio je Đaković.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila