Početna Prijedorski region U Prijedoru razgovarali ministar Lučić i gradonačelnik Đaković

U Prijedoru razgovarali ministar Lučić i gradonačelnik Đaković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je u toku izgradnja stanova za 52 raseljene porodice, dok se još 115 njih prijavilo za rješavanje stambenog pitanja.

Ovo je izjavio ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić nakon sastanka i razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem.

Lučić je rekao da je do sada na teritoriji grada Prijedora uloženo oko 7,5 miliona KM kroz razne projekte namjenjene rješavanju problema raseljenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Do sada je 50 stambenih jedinica rješeno. U toku je izgradnja još 52 stambene jedinice, to su pod projektom RSP – regionalni stambeni program i CER – zatvaranje kolektivnih cenatara. Početkom avgusta treba da se završi jedna zgrada u koju treba da se usele 32 porodice – izjavio je Lučić.

On je naveo da je sa Đakovićem razgovarao i o nacionalnim manjinama kojih, U Prijedoru žive pripadnici četiri nacionalne manjine, odnosno Romi, Česi, Ukrajinci i Slovenci.

– Gradonačelnik dosta dobro vodi njihova pitanja. Razgovarali smo o izgradnji novih stambenih jedinica u sklopu kojih će biti rješen i stambeni problem nacionalnih manjina, izbjeglih i raseljenih osoba na području Prijedora. Još 115 zahtjeva ima za raseljena lica i nadamo se da ćemo u narednom periodu pod pokroviteljstvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Sekretarijata i Federalnog ministarstva uspjeti rješiti sva stambena pitanja – zaključio je Lučić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je sa novoimenovanim ministrom za ljudska prava i izbjeglice u BiH, Milošem Lučićem razgovarao o zajedničkim temama.

– Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH je vrlo široko Ministarstvo koje pokriva veliki broj tema i dogovorili smo se da nastavimo kvalitetnu saradnju i dalje – izjavio je Đaković.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila