Početna Prijedorski region U Prijedoru predstavljena monografija o Petru Kralju

U Prijedoru predstavljena monografija o Petru Kralju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskoj čitaonici u Prijedoru, večeras je predstavljena monografija o čuvenom srpskom glumcu Petru Kralju, pod naslovom “Kralj”, autorke Anite Panić.

Kako kaže autorka, najupečatljiviji dio monografije su svjedočenja o ličnosti Petra Kralja, njegovih prijatelja, kolega umjetnika, saradnika, do običnih ljudi. – Dramaturgiju monografije čini razmišljanje Petra Kralja o raznolikim temama: o životu, smrti, ljubavi, prijateljstvu, glumi… Svako poglavlje počinje Petrovim citatom na određenu temu i u okviru te teme onda o njemu kao čoveku i kao umetniku progovaraju mnoge njegove kolege, reditelji, glumci, pisci, ali i prijatelji van oka javnosti,  kao što su obućar iz njegovog kraja, njegova drugarica iz Sremske Mitrovice i drugi…Jer, živeo je Kralj u svom neobičnom kraljevstvu u neprestanoj potrazi za onim što je lepo. Bio je čovek sadašnjeg trenutka. Radio je svoj posao sa ubeđenjem da radi važan i složen posao – kaže Anita.

Na promociji je govorio i glumac Aleksandar Stojković-Piksi, student Petra Kralja, u čijoj je klasi na Akademiji “Braća Karić” diplomirao. – Ja sam imao sreću što sam bio u njegovoj klasi. On je na nas studente ostavio ogroman utisak, učio nas je tom zanatu koji nije nimalo lak i jednostavan. U klasi nas bilo 12, a šestoro nas je završilo, čak i oni koji nisu završili i bave se nekim drugim poslom su vrhunski radnici, a to je sve zahvaljujući njemu – rekao je Piksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova monografija broji više od 300 fotografija, koje svjedoče ne samo o njegovim najvećim glumačkim ostvarenjima, već i o njegovom privatnom životu. Monografiju „Kralj“ izdao je Službeni glasnik 2013. godine.

K.V.

ASHA prodaja vozila