Početna Prijedorski region U PRIJEDORU POGORŠANA EPIDEMILOŠKA SITUACIJA

U PRIJEDORU POGORŠANA EPIDEMILOŠKA SITUACIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je pogoršana epidemiološka situacija. Potvrđeno je ovo nakon sjednice Štaba za vanredne situacije. Sve je više pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante i zahtijevaju testiranje, kaže Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe prijedorskog Doma zdravlja. Proces vakcinacije, kako ističe, ide planiranom dinamikom.

– Trenutno radimo popis zdravstvenih radnika koji nisu iz kovid odjeljenja i radimo popis zainteresovanih u staračkim domovima. Kada to završimo, prioritet su pacijenti stariji od 65 godina i hronični bolesnici, a nakon toga na redu su prosvjetni radnici, policija i ostali – dodala je ona.

U Kovid bolnici trenutno je 37 pacijanata. Riječ je o pacijentima sa teškom kliničkom slikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Troje pacijenata je na mehaničkoj ventilaciji, jedan pacijent je preminuo. Vrijeme pred nama zahtijeva oprez i maksimalno pridržavanje svih mjera, da ne bismo došli u situaciju da kovid bolnica ne može da primi sve pacijente – upozorava Boris Ćurguz, direkor Kovid bolnice.

Pod zdravstvenim nadzorom je 118 pacijenata, a 53 osobe iz Prijedora trenutno su pozitivne na kovid-19. Od posljedica oovg virusa do sada su preminule 74 osobe iz Prijedora.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila