Početna Kultura U Prijedoru počeo prvi ciklus Dijaloga u zajednici

U Prijedoru počeo prvi ciklus Dijaloga u zajednici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru  je 08.08.2019.godine je počeo prvi ciklus Dijaloga u zajednici. Na ovome modulu mladi su predstavili svoju projektnu ideju  pred komisijom I predstavnicima  zajednice. Mladi  su predstavili svoju projektnu ideju  pod nazivom projekta” Čuvari plaže” cilj projekta je uređenje gradske obale  Sane, proširenje ploče,uređenje šetališta, sanacija stepeništa.

Neformalna grupa mladih je zajedno  radila  na pisanju aplikacione forme, sakupljanju doprinosa zajednice, sakupljanju predračuna,a pomogli su im IOM lokalni koordinatori  grada Prijedor.  Komisija je ocijenila projekat, te dala mladima sugestije šta još da poprave i srede kroz aplikacionu formu.Ova grupa mladih je po prvi put radila na pisanju projekta, a što je i veoma važno jer će im mnogo značiti i za ubuduće.Kroz ovaj projekat će se više ukazati na zaštitu životne sredine i cilj jeste da se probudi svijest kod građana,a najvažnije od svega jeste da će se kroz ovaj projekat aktivirati dosta mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni centar  „Šljokica“ prvi projekat realizovan na području grada Prijedor  koji i danas postoji i okuplja djecu kroz zanimljive sadržaje kreativno edukativnih radionica, plesne i muzičke sekcije. Na Dijalogu su se učesnice Dnevnog centra Šljokica  predstavile plesnim koreografijama.

sljokice - U Prijedoru počeo prvi ciklus Dijaloga u zajednici

 

IOM-Međunarodna Organizacija za Migracije na području grada Prijedor djeluje već tri godine ulaže u grad, u rad sam mladima. Na području grada Prijedor IOM djeluje kroz nekoliko projekata.

Do sada smo sa mladima prošli dijaloge koji se sastoje iz dva modula na prvom modulu mladi navode probleme u svojim mz. I traže rješenja, nakon toga zajedno rade na ideji. Kroz sam dijalog i module uče pisati projekat, uz našu pomoć i podršku nas lokalnih koordinatora. Na ovaj način se uključuje velik broj mladih koji radi na realizaciji projekta, a pozitivna stvar je i ta da mladi nakon realizacije projekta nastavljaju sa radom. Na području grada Prijedor pored Dijaloga i projekata formiran je i Forum za podršku mladima, radimo i MoviEQ radionice za mlade, MoviEQ radionice za roditelje. U ove tri godine realizovani su sledeći projekti Dnevni centar Šljokica u Ljubiji, Sportsko igralište u MZ. Čirkin Polje,Folklorom do zdravijeg života u Puharskoj, Šah na otvorenom, Učimo engleski zajedno, Kutak za mlade u  Ljubiji, Teretana za mlade Ljubija.

 

cera - U Prijedoru počeo prvi ciklus Dijaloga u zajednici