Početna Kultura U Prijedoru počeo “Muzički karavan”

U Prijedoru počeo “Muzički karavan”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je u gradu Prijedoru počela prva kreativna radionica “Muzički karavan” . Na njoj su mladi iz Prijedora imali priliku da se upoznaju sa različitim muzičkim žanrovima i drugim kulturnim identitetima u svijetu.

Zajedničko muziciranje najbolji je način za jačanje saradnje, pouzdanosti, kolektivnosti i učinkovite komunikacije.

 “Mislim da je prva radionica prošla odlično. Drago mi je bilo prilično interaktivno i da su možda najviše pitanja postavljali najmlađi učesnici Karavana. Prva radionica prvenstveno posluži za međusobno upoznavanje i stvaranje pozitivne i opuštene atmosfere koja nam je svima potrebna za buduće radionice. Čini mi se da smo u tome uspjeli. Radujem se novoj radionici za koju ćemo pripremiti još interesantniji sadržaj baziran na svemu onome za šta su polaznici pokazali svoj interes.” rekao je za  Prijedor 24 mentor Dinko Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulenović je bassista benda Rock Ko Fol sa više od 20 godina iskustva kao profesionalni muzičar u različitim muzičkim žanrovima, sarađivao je sa brojnim umjetnicima u regionu. Djelovao kao član pratećeg sastava bh. kantautora Al’Dina, dvije godine za redom osvojio nagrade na Heineken Rock Festivalu za hit festivala i za najbolju instrumentalnu izvedbu.

 

Dio tima i Igor Paspalj

 

Početkom 2020. godine Igor je postao predstavnik prestižne tvrtke JTC Guitar, jedne od najvećih i najpoznatijih internetskih kompanija za podučavanje gitare.
Igor je osvojio prestižnu nagradu „Guitarist of the Year“, koja je dodjeluje prema časopisima “Guitar world” i “Guitar Player” 2020. godine.
Igor Paspalj Kao izvođač i studijski muzičar, Igor ima više od 25 godina iskustva, te je surađivao sa brojnim umjetnicima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.
Početkom 2020. godine Igor je postao predstavnik prestižne tvrtke JTC Guitar, jedne od najvećih i najpoznatijih internetskih kompanija za podučavanje gitare. 2020. godine, Igor je osvojio prestižnu nagradu „Guitarist of the Year“, koja je dodjeluje prema časopisima “Guitar world” i “Guitar Player”.

 

Mentor Anes Beglerbegović – profesionalni bubnjar i član benda „Dino Merlin“. Živio i radio je 13 godina Kanadi, gdje je diplomirao na University of Winnipeg, (odsjek psihologija), te se 2002. seli u Montreal, gdje započinje svoju profesionalnu muzičku karijeru.  Kroz nastupe i rad u studiu surađivao je sa mnogobrojnim bendovima na bogatoj Montrealskoj World Beat sceni.
2008. se vraća u BiH i surađuje sa brojnim izvođačima uključujući Amiru Medunjanin, Hanku Paldum, bend Halka i Zoster, Sarajevo Jazz Guerrilla, te mnogi drugi.
Prijedor, Sanski Most, Ključ, B. Petrovac, Oštra Luka, Dubica, Novi, Kostajnica, B.Krupa su opštine i gradovi iz kojih se mogu prijaviti mlade osobe od 14-35 godina za učešče na projektu “Muzički karavan”.

Prof.dr Sanel Jakupović, predsjednik Upravnog odbora BKC Prijedor

“Muzički karavan”  organizuje Bosanski kulturni centar u Prijedoru.

 

Prijedor24.com