Početna Prijedorski region U Prijedoru počeo Kreativni vikend

U Prijedoru počeo Kreativni vikend

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Grada Prijedora i Asocijacije za razvoj i saradnju iz Banjaluke i Grada Prijedora, danas je u Prijedoru počeo “Kreativni vikend” koji će trajati do 3. oktobra.

Riječ je o trodnevnoj manifestaciji tokom koje će građani moći da pogledaju izložbe, predstave, prezentacije i kreativne radionice u Ljetnoj bašti. Asocijacija za razvoj i saradnju iz Banjaluke, nevladina je organizacija koja je započela projekat pod nazivom “Kreativna revolucija 2021/2022”. U projekat će biti uključen i Grad Prijedor.
“U narednom periodu očekujemo neke infrastrukturne projekte iz oblasti kulture i svega onoga što će ovdje biti predstavljeno. Cilj je stvaranje povoljnog okruženja za naše kreativce te edukacija i obuka mladih kadrova. Značajno je i međunarodno predstavljanje Grada kroz ove radionice i širenje auditorija za naše umjetnike i kreativce”, rekao je gradonačelnik Dalibor Pavlović.
Lara Simović, predsjednik Asocijacije za razvoj i saradnju, rekla je da su u projekat “Kreativna revolucija” ušli sa idejom da pokrenu kreativnu industriju u Republici Srpskoj te stvore pozitivnu klimu između privrednika, javnih institucija i svih drugih pojedinaca koji se bave kulturom. Organizatori “Kreativnog vikenda” pozivaju građane da prisustvuju brojnim sadržajima koje nudi ova manifestacija.
Zbog vremenskih prilika, koncert Gradskog hora u 19 časova i predstava “Kočić među nama – uvijek i zauvijek” u 20 časova, biće održani u Pozorištu Prijedor umjesto u Ljetnoj bašti.
prijedorgrad.org
ASHA prodaja vozila