Početna Prijedorski region U Prijedoru otvorena humanitarna izložba slika

U Prijedoru otvorena humanitarna izložba slika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prostorijama Muzeja Kozare i Pozorišta Prijedor otvorena je humanitarna izložba i prodaja slika čiji će prihod biti utrošen za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

Izloženo je 25 autorskih radova od 19 slikara iz Republike Srpske koji su donirali svoja djela i tako se humanitarno uključili u izgradnju Dnevnog centra. Svaka slika košta 500 KM, a izložba će biti otvorena 10 dana.

Organizatori izložbe su banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, Grad Prijedor i Muzej Kozare. Inače, Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji i gradi Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici za više od 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, rekao je da je oko 70 odsto radova na Dnevnom centru urađeno i da se nada njegovom završetku do kraja godine.

-Objekat se prostire na 714 kvadratnih metara, a ukupna investicija je vrijedna 280.000 evra. Za završetak je potrebno još 80.000 evra – rekao je on.

Arlov se zahvalio Gradskoj upravi Prijedor koja je prva prošle godine uplatila 5.000 KM za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me”.

Otvaranju izložbe prisustvovalo je dvadesetak djece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa svojim roditeljima, članovima i rukovodstvom Udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice. Predsjednica ovog Udruženja Ivana Rakić je rekla da su oni doputovali u višednevnu posjetu gradu na Sani kao gosti Centra “Sunce”.

– Prošle godine došli smo u većem broju, a sada nas je mnogo manje zbog pandemije virusa korona. Međutim, ni to nas nije spriječilo u namjeri da po treći put doputujemo u Prijedor. Od samog početka Republika Srpska je uz nas i nama mnogo znači da dođemo ovdje. U Prijedoru se osjećamo kao kod kuće – rekla je Rakićeva.

Šef gradskog Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu i NVO Stevica Dronjak rekao je da će Prijedor i dalje učestvovati u ovoj humanoj misiji.

-Grad Prijedor će i u budućnosti nastaviti podržavati sve njihove projekte, ideje i vizije. U ime Gradske uprave zahvaljujem se mališanima koji su doputovali iz Kosovske Mitrovice, ali se zahvaljujem i gospodinu Arlovu koji pokazuje veliku snagu, želju i volju da pomogne narodu Kosova i Metohije – rekao je Dronjak.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila