Početna Prijedorski region U Prijedoru održan skup poslanika opozicije u NS RS: “DOSTA JE SILE”...

U Prijedoru održan skup poslanika opozicije u NS RS: “DOSTA JE SILE” (FOTO)

U Pozorištu Prijedor večeras je održan skup pod nazivom “Dosta je sile” na kojem su se okupljenima obratili poslanici opozicije u NS RS. U punoj sali Pozorišta govorili su narodni poslanici Jelena Trivić, Zoran Vidić, Draško Stanivuković i Milan Tubin.

Oni su istakli da zbog nasilja u Skupštini traže ostavku ministra unutrašnjih poslova Lukača , te da žele da upozore narod da nije prihvatljivo najavljeno povećanje PDV kao i da je u NS RS podvaljen lažni dokument o ulasku u NATO. Narodna poslanica Jelena Trivić rekla je da se u RS možemo ponositi time što smo časni i pošteni ljudi.

– Znate da sam Dodiku u duelu rekla da ga gledam i žalim 20 godina, ne želim da tako nešto dožive i moja djeca. Naši predstavnici su pokazali šta znaju, mi treba da pričamo kako da nam bude bolje, ali ovdje smo večeras da pričamo o tome da je u NS RS dostavljen falsifikat i to je strašno. Ako kažemo da oni ne valjaju, moramo da preispitamo i sebe, ali trudim se da ne učinim ništa zbog čega ću imati sram da dođem i da vas pogledam. Mogu čiste savjesti da vas pogledam, ali vjerujte da oni koji su sada na vlasti ne bi ovdje mogli doći bez svite – rekla je ona i dodala da je strašno ono što se desilo u NS RS.

-Šta su oni uradili od ove zemlje i mi treba da ćutimo i pustimo da Dan Republike bude samo njihov, ali to je dan svih nas, ovo je naša zemlja i ja cu ostati ovdje – istakla je Trivićeva.

Narodni poslanik Zoran Vidić rekao je da nema prava on da odustane i da vlast nas uči da je ovo sve normalno.

– Odlaze ljudi, a kada neko ovoj vlasti ukazuje na to oni se bune- rekao je Vidić. Dodao je da ovako jos može da traje 20 godina i da je pitanje šta će biti dalje.

– U NS RS se moze desiti da ministar udari poslanika ali ne može više ni dva minuta da bude ministar – poručio je on. Dodao je takodje da je poslanicima “podvaljen” dokument o ulasku u NATO u NS RS.

Narodni poslanik Draško Stanivukovć je rekao da je jedina moć opozicionih poslanika javna riječ kojom mijenjaju svijest

– Kada promijenimo svijest u glavi može nam biti bolje.Večerašnjim razgovorom možemo osloboditi Prijedor pa onda Banjaluku i tako dalje. Prije dva dana je bio Dan RS, taj dan nisam ništa napisao i izjavio.Taj dan bio sam srećan, ali zbog svega onoga u čemu se nalazimo sada sam zanijemio. Sta da kažem, gubimo sebe, gubimo jednog po jednog, ja ne mogu da živim lažno i proslavljam lažno – rekao je on.

Naveo je da su njegove i ruke naroda ciste.

-Udarci u Skupštini me ne bole, to je dokaz da svako od vas može biti udaren- poručio je on okupljenima Prijedorčanima. Dodao je da vjeruje da je moguća promjena na bolje iako svaki dan čuje da je to nemoguće.Poručio je da će opozicioni poslanici nastavljati da obilaze gradove u Srpskoj.

Narodni poslanik SDS Milan Tubin koji je inače predsjednik GO SDS Prijedor i organizator večerašnjeg skupa “Dosta je sile”, izjavio je da budžet grada Prijedora iznosi 45 miliona.

– Prije nekoliko godina samo Banjaluka je imala veći budžet od Prijedora, a sada je peti po veličini budžeta, znači da godinama stagniramo – poručio je Tubin.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila