Početna Prijedorski region U Prijedoru odabrane najbolje poslovne ideje

U Prijedoru odabrane najbolje poslovne ideje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas  su u Prijedoru odabrane najbolje  poslovne ideje u okviru Akcelerator pilot programa, koji  provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u saradnji ca Agencijom za ekonomski razvoj grada PREDA-PD.  Nagradu za najbolju poslovnu  ideju dobila je Kreativna radionica „IN ideja“.

Njihov plan je proizvodnja drvenih didaktičkih igračaka. Za tim iz ove radionica ovakvi projekti su od neprocjenjivog značaja, jer se dobijaju prijeko potrebna znanja, ali i finansijska podrška potrebna za razvoj poslovne ideje. – Predavanja su bila kvalitetna, kao i predavači. Usvojili smo mnoga znanja, i trudili smo se da maksimalno iskoristimo sve pružene informacije i da se posvetimo razvoju naše poslovne ideje – kaže Mirjana Petoš iz „IN ideje“.

Najbolji projekt dobio je i novčanu nagradu u iznosu 3.000 KM, a uz ostala tri, i  mogućnost inkubacije u posebno opremljenom prostroru Agencije za ekonomski razvoj grada PREDA-PD. Kroz pilot program prošlo je  devet poslovnih ideja, od 15 koliko se prijavilo na javni poziv. Polaznici su u dva mjeseca prošli kroz intenzivnu obuku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je bila sadržana i savjetodavna podrška, prostor za rad u poslovnom inkubatoru, mogućnost promocije, i što je najvažnije informacije o izvorima finansiranja. Sve ovo je novi vid podrške za početnike u poslovanju. – Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima.

Mi se nadamo da ćemo u narednom periodu primijeniti  znanja stečena tokom provođenja projekta. Učesnici su kroz njega dobili i znanja iz nekih drugih evropskih zemalja. Očekujemo da će ovakav vid podrške postati konstanta u Republici Srpskoj – rekla je Marica Berić, rukovodilac Odjeljenja za strateško planiranje razvoja malih i srednjih preduzeća u Republičkoj agenciji za mala i srednja preduzeća. Akcelerator pilot program jedna je od aktivnosti u okviru projekta „ Razvoj akceleratora za obezbjeđenje boljeg pristupa finansiranju za inovativna mala i srednja preduzeća“.

Projekat  finansira Evropska unija iz sredstava ERFD i IPA fondova u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. Projekat  je realizovan  u saradnji sa Agencijom PREDA-PD i projektom FORESDA.

Ovo je drugi akcelerator pilot program, a prethodni je proveden u Banjaluci u prvom dijelu ove godine.

Z.J.

ASHA prodaja vozila