Početna BiH U Prijedoru i Dubici održana predavanja na temu prevencija negativnosti korištenja društvenih...

U Prijedoru i Dubici održana predavanja na temu prevencija negativnosti korištenja društvenih mreža

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici Uprave za policijsku obuku Banja Luka i Policijske uprave Prijedor u Domu kulture u Kozarskoj Dubici i JU Srednjoškolski centar u Prijedoru, održali su edukaciju učenika o prevenciji negativnosti društvenih mreža za učenike osnovnih i srednjih škola.

Tokom predavanja učenici su upoznati o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža, gdje im je predočeno poželjno i podrazumjevano ponašanje na internetu, kako da zaštite vlastite aktivnosti tokom korištenja društvenih mreža i način reagovanja na bezbjednosne incidente na društvenim mrežama. Upoznati su kako da koriste „Facebook“ i „Instagram“ a takođe im je ukazano na to, kako da prepoznaju razne oblike uznemiravanja te da nauče kako da u tim slučajevima reaguju.

Cilj edukacije jeste podizanje svijesti o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža a kako bi se predupredile eventualne negativnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava Prijedor će i u narednom periodu nastaviti sa predavanjima na temu maloljetničke delinkvencije, vršnjačkog nasilja kao i prevenciji negativnosti društvenih mreža.

ASHA prodaja vozila