Početna Prijedorski region U PRIJEDORU DO SADA VAKCINISANO OKO 10.000 GRAĐANA

U PRIJEDORU DO SADA VAKCINISANO OKO 10.000 GRAĐANA

U Prijedoru je danas nastavljena masovna vakcinacija građana bez naručivanja , a vrata vakcinalnog pukta otvorena su za sve građane koji žele da se vakcinišu vakcinama “Sinofarm” i ” Astra Zeneka”. Iz prijedorskog Doma zdravlja pozvali su sve građane da se vakcinišu i iskoriste dobru epidemiološku situaciju, kako bi  spriječili  mogućnost širenja  korona virusa.

Vakcinacija građana biće nastavljena i sutra kineskom vakcinom “Sinofarm”, a Dom zdravlja trenutno raspolaže sa 643 doze ove vakcine.

Doktror Dijana Đerić, pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinska pitanja izjavila je da  je do sada vakcinisano  oko 10. 000 Prijedorčana.

– Čeka se revakcinacija sa “Sputnjikom.” Dobili smo informaciju da je druga doza “Sputnjika” stigla u BiH. Čekamo raspodjelu i građani će biti  blagovremeno obaviješteni  za revakcinaciju vakcinom ruskog proizvođača. I dalje se radi masovna vakcinacija, s tim da je dosta naših građana organizovano ili samostalno išlo na vakcinaciju u Srbiju , tako da smatram da je taj broj mnogo veći- pojasnila je Đerićeva.

Iz Instituta za javno zdravlje  pozvali su danas sve  građane Srpske da se vakcinišu.

kozarski.com