Početna Prijedorski region U PRIJEDORU DO SADA VAKCINISANO OKO 10.000 GRAĐANA

U PRIJEDORU DO SADA VAKCINISANO OKO 10.000 GRAĐANA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je danas nastavljena masovna vakcinacija građana bez naručivanja , a vrata vakcinalnog pukta otvorena su za sve građane koji žele da se vakcinišu vakcinama “Sinofarm” i ” Astra Zeneka”. Iz prijedorskog Doma zdravlja pozvali su sve građane da se vakcinišu i iskoriste dobru epidemiološku situaciju, kako bi  spriječili  mogućnost širenja  korona virusa.

Vakcinacija građana biće nastavljena i sutra kineskom vakcinom “Sinofarm”, a Dom zdravlja trenutno raspolaže sa 643 doze ove vakcine.

Doktror Dijana Đerić, pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinska pitanja izjavila je da  je do sada vakcinisano  oko 10. 000 Prijedorčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čeka se revakcinacija sa “Sputnjikom.” Dobili smo informaciju da je druga doza “Sputnjika” stigla u BiH. Čekamo raspodjelu i građani će biti  blagovremeno obaviješteni  za revakcinaciju vakcinom ruskog proizvođača. I dalje se radi masovna vakcinacija, s tim da je dosta naših građana organizovano ili samostalno išlo na vakcinaciju u Srbiju , tako da smatram da je taj broj mnogo veći- pojasnila je Đerićeva.

Iz Instituta za javno zdravlje  pozvali su danas sve  građane Srpske da se vakcinišu.

kozarski.com