Početna Prijedorski region U Prijedoru 86 lica pozitivno na Covid 19

U Prijedoru 86 lica pozitivno na Covid 19

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:
1. Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 86 lica sa pozitivnim testom na novi virus korona. Do sada se 1249 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 76 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 191 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 6.450 lica.
U JZU Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – COVID odjeljenje radi liječenja lica sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 50 lica od kojih je 30 lica iz Prijedora, 7 lica iz Kozarske Dubice, 8 lica iz Novog Grada, 2 lica iz Sanskog Mosta i po jedno lice iz Kostajnice, Oštre Luke i Šipova.

2. Dana 18.03.2021. godine Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak br.71-1/21 kojim se do 25.03.2021. godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani i sl.), rad fitnes centara i organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj hranu i piće. Ovim Zaključkom je utvrđena i obaveza nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i obaveza pridržavanja zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru. Preporučuje se građanima da na otvorenom prostoru koriste zaštitne maske ukoliko nije moguće održati fizičku distancu od dva metra.
Ovim zaključkom se do 25.03.2021.godine ograničava radno vrijeme u periodu od 06:00 do 22.00 časa svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće i priređivačima igara na sreću.
Do 25.03.2021. godine ograničava se broj prisutnih osoba u ugostiteljskim objektima u skladu sa preporukama JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ s tim da se prisutstvo u jednoj etaži ugostiteljskih objekata ograničava na maksimalno 50 posjetilaca. Manji ugostiteljski objekti dužni su kao i do sada broj posjetilaca uskladiti sa preporukama JZU „Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske“ tako da je omogućena fizička distanca od 2 metra između osoba koje sjede za različitim stolovima.

3. Radi pojačanog nadzora nad sprovođenjem mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršeno je formiranje zajedničkih kontrolnih timova koji čine predstavnici Policijske uprave Prijedor, Odsjeka komunalne policije Gradske uprave Prijedopr i Inspektorata Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naredbe, zaduženja i preporuke

1. Obavezuju se svi subjekti i sva pravna i fizička lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije br. 71 -1/21 donesenog 18.03.2021. godine.

2. Obavezuju se subjekti koji obavljaju registrovanu djelatnost da uslove obavljanja djelatnosti prilagode mjerama propisanim od strane JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprječavanje pojave i širenja COVID -19 bolesti na radnom mjestu.

3. Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno u skladu sa obavezujućom instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave vrše kontiniiran i povećan broj kontrola i nadzor nad sprovođenjem mjera utvrđenih zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.
Kontrolu i nadzor nad sprovođenjem mjera zabrane i ograničenja kao i poštivanja mjera zaštite i sprečavanja pojave i širenja virusa korona vršiti putem zajedničkih kontrolnih tijela koja čine pripadnici Policijske uprave Prijedor, Odsjeka komunallne policije i Inspektorata Republike Srpske.

4. Obavezuju se predstavnici etažnih vlasnika stambenih zgrada na području grada Prijedora da izvrše dezinfekciju vlastitih ulaza i stubišta. Sredstva za dezinfekciju mogu se preuzeti na portirnici Gradske uprave Prijedor.

5.Obavezuju se Javne zdravstvene ustanove na podruju grada Prijedora, Odsjek komunalne policije i Odsjek za inspekcijske poslove da svakodnevno do 8,00 časova dostavljaju izvještaje Gradskom štabu za vanredne situcije prema tabelama dostavljenim od strane Odsjeka za civilnu zaštitu Gradske uprave Prijedor.

6. Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a prije svega da poštuju mjere o ograničenom broju lica koja se organizovano okupljaju (do 10 lica), održavaju fizičku distancu od 2 metra, nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru, održavaju mjere lične higijene te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade.

7. Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedora da se prilikom obavljanja sahrana u potpunosti pridržavaju epidemioloških mjera, a prije svega ograničenja broja privatnih okupljanja do 10 lica, održavanja fizičke distance od 2 metra i drugih propisanih epidemioloških mjera.

8. Gradski štab za vanredne situacije će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.
Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

ASHA prodaja vozila