Početna Prijedorski region U PRIJEDORSKIM HRAMOVIMA SLUŽENE BOŽIĆNE LITURGIJE

U PRIJEDORSKIM HRAMOVIMA SLUŽENE BOŽIĆNE LITURGIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravoslavni vjernici danas proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Božić – rođenje Isusa Hrista. Sa željom da učvrste sebe u vjeri pravoslavnoj i ljubavi za najbliže svoje, brojni vjernici okupili su se rano jutros na božićnoj liturgiji u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarcu.

U obraćanju vjernicima, jerej Željko Milosavac poželio je da se praznična radost useli u sve domove. –  Slava Bogu na visini! I na zemlji mir ljudima dobre volje! Tako je glasila pjesma anđela prilikom Isusovog rođenja. To je poruka koju svake godine na ovaj veliki dan, mi pravoslavni vjernici upućujemo jedni drugima i svim ljudima dobre volje – dodao je jerej Milosavac.

Veliki broj vjernika je nakon Božićnog posta primio Svetu tajnu pričešća. – Želim svima radosti i mira. Da smo zdravi i da što prije prođu sve ove nevolje koje su nas zadesile – poručuju građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka Božić svima u zemlji i rasejanju u domove unese mir, ljubav, slogu, radost i blagoslov u sve dane života i podari pokajanje i spremnost na praštanje, poruka je u Poslanici Sinoda Srpske pravoslavne crkve i svih arhijereja.

– Ako nam je, možda, cele godine tuga pritiskala srce, neka se danas rodi radost u njemu, jer slavimo Rođenje najveće Radosti, Rođenje Sina Božjeg Isusa Hrista! Ako su nam cele godine mržnja, gordost i zloba trovali srce, izbacimo danas otrov iz njega jer slavimo Rođenje nebeske Ljubavi, ovaploćene u ljudskoj prirodi – ističe se u Poslanici.

Božić je praznik kada treba da se poštujemo i pomažemo, ali i praštamo jedni drugima, poručio je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.  – Svim našim sugrađanima želim srećan Božić. Želim im puno zdravlja, sreće i veselja, uz tradicionalni pozdrav: “Mir Božiji, Hristos se rodi!” – poručio je Pavlović.

Po tradiciji, Božićno praznovanje nastavlja se u krugu porodice i za sve prijatelje otvorenih vrata!

ASHA prodaja vozila