Povodom Nedjelje djeteta u Pozorištu Prijedor održan je ”Karneval zabave”. Prijedorski mališani mogli su da uživaju u interaktivnim aktivnostima, te muzičko-edukativnom programu sa prijedorskim glumcima.

”Moje kolege iz Pozorišta i ja održali smo muzičko-scenski igrokaz za djecu. Pokušali smo da predstavimo šta nam znači drugarstvo i koliko nam je bitno”, naveo je Darko Stojić, glumac Pozorišta Prijedor.

Ovu aktivnost podržala je i prijedorska biblioteka. “Mi smo imali svoj kutak u Pozorištu. Tako je bilo i prošle godine. Pravili smo sa djecom zimnicu, pričali o biblioteci, bojili i dijelili naš promotivni materijal. Ujedno smo i prikupljali i slikovnice za pedijatriju prijedorske bolnice”, navela je Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije”.

”Zaista veliko zadovoljstvo što smo Nedjelju djeteta obilježili i ovdje u Pozorištu Prijedor. Tokom cijele sedmice smo održali kontinuitet manifestacija koje je kabinet gradonačelnika organizovao. Vjerujemo da će sve ovo prerasti u tradiciju, jer naši mališani su sve ovo zaslužili”, naglasila je Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika.

”Karneval zabave” u Prijedoru je prvi put održan prošle godine. Povodom Nedjelje djeteta sutra će u 10.00 časova biti održan tradicionalni dječiji maskenbal.

V. N. / Kozarski