U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u prijedorskom naselju Raškovac starija žena je teže povrijeđena, dok je pet stanara zbog udisanja veće količine dima prevezeno u Bolnicu “Doktor Mladen Stojanović”. Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor, Nebojša Miljuš izjavio je da im je požar prijavljen u 11.07 časova i da ga je ugasilo sedam vatrogasaca sa dva vozila.

– Požar je izbio u donjem dijelu objekta, odnosno u stanu gdje je jedna starija nepokretna osoba, ona ima opekotine i nju je Hitna pomoć prevezla u Bolnicu “Doktor Mladen Stojanović”. Na hirurškom je odjeljenju. Još je bilo pet osoba na gornjoj etaži koje smo uspjeli spasiti, iznijeti napolje i evakuisati. Prevezeni su u bolnicu zbog velike količine dima da se prati njihovo stanje, radi prevencije – rekao je Miljuš.

Uviđajem će biti utvrđen uzrok požara u ovom starom montažnom objektu u kojem su smještene romske i socijalno ugrožene porodice.

Kako saznajemo od stanara, nepokretna starica koja je zadobila teže opekotine u požaru, svoj stan zagrijavala je uz pomoć šporeta na drva, ali je i za spremanje hrane koristila plin.

kozarski