“Kovid ljubav” nova je predstava Pozorišta Prijedor koja će premijerno biti izvedena u ponedjeljak, 13. decembra. Riječ je o komediji zabune i karaktera, koja na duhovit način donosi odgovor na pitanje da li je ljubav moguća u vrijeme pandemije. Virus korona stavio je pred građane brojne izazove, a jedan od njih je izolovanost i usamljenost. Đorđe, lik kojeg glumi Dean Batoz, to je pokušao riješiti tako što je nazvao agenciju i tražio da mu pošalju ženu. Problem nastaje kada umjesto pripadnice ljepšeg pola, Đorđu stiže muškarac, a to je uvod u niz peripetija.

“Njegov veliki problem je kako da se otarasi tog muškarca. Napolju je policijski čas, sve je zatvoreno. Uživali smo dok smo radili na predstavi, koja će, vjerujem, imati svoju publiku i dug pozorišni život. Ovom komedijom smo željeli da damo neki komentar na svo ovo ludilo i teorije zavjere. Publici ostavljamo da to doživi na svoj način”, rekao je Batoz.

Srđan Knjeginjić, v.d.direktora Pozorišta Prijedor, glumi Borivoja, mladića koji priželjkuje lagodan život, bez mnogo znoja. Očekuje da se preko agencije “Kovid ljubav” uhljebi kod neke žene, ali dolazi na pogrešnu adresu.

“Ovo je priča o teškom vremenu koje nas je zadesilo, ali i o prijateljstvu. To ne možemo da zanemarimo, jer je prijateljstvo ono što nas je održalo sve ovo vrijeme”, smatra Knjeginjić.

Pored Batoza i Knjeginjića, u predstavi još glumi Jelena Seksen. Predstava “Kovid ljubav” rađena je po tekstu “Neobična pošiljka”, Luke Đakomocija, u adaptaciji Željka Kasapa, koji potpisuje i režiju.

“Tekst sam prebacio u današnje vrijeme i u Prijedor, te uveo probleme s kovid pandemijom, kako bih gledaocima približio radnju. Samim tim što smo tekst ‘inficirali’ tim virusom, došlo je do niza komičnih situacija i zapleta. Publika će moći da vidi kako se naši likovi bore protiv kovida i usamljenosti”, rekao je Kasap.

Nova predstava Pozorišta Prijedor posvećena je pozorišnoj rediteljki Lilijani Ivanović, koja je uradila prevod teksta “Neobična pošiljka” sa italijanskog jezika, a nažalost, preminula je ove godine. Premijera “Kovid ljubavi” zakazana je za ponedjeljak, 13. decembra, u 20 časova, a prva repriza u četvrtak, 16. decembra.

kozarski