Početna Prijedorski region U planu šest novih projekata

U planu šest novih projekata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim za izradu plana kapitalnih investicija grada Prijedora za period 2018-2020. godina revidirao je ovaj dokument s ciljem što realnijeg planiranja i tom prilikom uvrstio šest novih projekata koje su kandidovala resorna odjeljenja Gradske uprave, a čija je realizacija izvjesna.
Riječ je o infrastrukturi u industrijskoj zoni “Celpak”, rekonstrukciji Osnovne škole “Petar Kočić”, novom prostoru za Visoku medicinsku školu, izgradnji novih stambenih jedinica za socijalno stanovanje, postavljanju reflektora na gradski stadion i sanaciji vodovoda u Čirkin Polju.

Prilikom revizije plana, ovaj tim je izvršio analizu postojećih projekata, odgodio sve one za koje se nisu obezbijedili uslovi za implementaciju u prošloj godini i eliminisao one za čiju implementaciju ne postoje finansijski, materijalni i ljudski kapaciteti.

Tako sada revidirani plan kapitalnih investicija za 2020. godinu obuhvata 46 projekata ukupne vrijednosti 48.289.486 KM, od čega je iz budžeta grada planirano 18.977.843 KM, a ostalo iz iz eksternih izvora finansiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblasti na koje se plan odnosi su privreda, komunalna, saobraćajna i elektro infrastruktura, obrazovanje, sport, zaštita životne sredine i energetska efikasnost, zdravstvo i društveni sadržaji.

Tim za izradu ovog plana ima 17 članova među kojima su predstavnici Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova sa gradskog i republičkog nivoa, predstavnici privrednika, te Aktiva direktora srednjih škola.

U procesu izrade plana ovaj tim je primio 80 projektnih prijedloga od organizacionih jedinica Gradske uprave, komunalnih preduzeća, gradskih i republičkih preduzeća, ustanova i institucija, mjesnih zajednica i građana.

U prvoj godini implementacije realno i objektivno planiranje dovelo je do izuzetno visokog procenta realizacije 81,53 odsto, navodi se u revidiranom planu koji je Skupština grada Prijedora usvojila na posljednjem zasjedanju.

Agencije

Dental Studio Prijedor